Ο εορτασμός της Αποκριάς στην πόλη και τον Νομό μας (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Παράδοση/Τοπικά Νέα από

Με την παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας και ξένων επισκεπτών, αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Μπουμπούνας και του Χάσκαρη, τόσο στην πόλη της Καστοριάς, όσο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες του Νομού μας, ενώ με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το Αποκριάτικο Καρναβάλι της Μεσοποταμίας και οι άλλες εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας.

Στον Δήμο Άργους Ορεστικού, τηρήθηκε και φέτος το έθιμο της Παλιαπούλιας.

Μεγάλες Μπουμπούνες ανάφτηκαν από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους σε όλες σχεδόν τις γειτονιές της πόλης μας (Ομόνοια, Απόζαρι, Καλλιθέα, κ.α.) και των άλλων Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων, με προσφορά κρασιού και σαρακοστιανών, κάνοντας παράλληλα και τον Χάσκαρη.

Η κεντρική εκδήλωση του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στο Ντολτσό, όπου η πλατεία κατακλύστηκε από συμπολίτες μας και ξένους επισκέπτες, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καστοριάς Αν. Αγγελής.

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, βοηθούντος και του καλού καιρού, πολλοί συμπολίτες μας αλλά και ξένοι επισκέπτες, ξεχύθηκαν στην εξοχή, με τις πατροπαράδοτες λαγάνες και τα διάφορα σαρακοστιανά, πετώντας παράλληλα και τον χαρταετό.