Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην Καστοριά

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Την Καστοριά επισκέφθηκε χθες, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Καστοριά», δήλωσε ότι έχει αρχίσει στη χώρα μας ανάκαμψη της οικονομίας και μείωση της ανεργίας, ενώ σημείωσε πως οι προοπτικές για τα επόμενα δυο χρόνια είναι καλύτερες.

«Το στοίχημα για τη χώρα και για την πολιτική της ηγεσία είναι να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή Ελλάδα, πιο αξιόπιστη που να παράγει περισσότερο πλούτο, να τον μοιράζει δικαιότερα και να μπορέσει μέσα από την ανάπτυξη να ξαναφέρει και τα καλύτερα μυαλά που στα χρόνια του μνημονίου ξενιτεύτηκαν για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό», τόνισε.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε τοπικά ζητήματα όπως η στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια. Συνεχάρη τα μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς για τις πρωτοβουλίες που έλαβαν για το θέμα αυτό.

«Περίμενα ερχόμενος εδώ στην Καστοριά, να είναι οι δημόσιες υπηρεσίες εγκατεστημένες στα δημόσια κτίρια και να μην πληρώνουν ενοίκια σε ιδιώτες.

Πολλές φορές η γραφειοκρατία, η ευθυνοφοβία, ο ωχαδερφισμός καθυστερεί στο να υλοποιηθούν αυτονόητα πράγματα που τα ζητούν οι τοπικές κοινωνίες. Υπάρχει μια τεράστια αναξιοποίητη δημόσια περιουσία και μια πιο ορθολογική, νοικοκυρεμένη, χρηστή διαχείριση αυτής της δημόσιας περιουσίας μπορεί να δώσει πρακτικές λύσεις και να γλιτώσουμε χρήματα που δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδεύονται για να νοικιάζουμε χώρους ιδιωτών. Γυρνώντας πίσω σκοπεύω να πιέσω και να τραβήξω από το μανίκι πολλούς αρμοδίους και συναρμοδίους για να τρέξει αυτό το πράγμα.

Αυτό έπρεπε να είχε τελειώσει χθες και θα κάνω ότι μπορώ για να υπερπηδηθούν εμπόδια, καθυστερήσεις, αδράνειες, γραφειοκρατίες. Όταν ανακατεύονται περισσότεροι του ενός φορείς στην επίλυση ενός προβλήματος και έχουμε στην Ελλάδα και πολυνομία και γραφειοκρατία και επικάλυψη αρμοδιοτήτων, καμιά φορά δημιουργούνται καθυστερήσεις», επισήμανε.

Τη συνέντευξη τύπου παρακολούθησαν και μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο συντονιστής της Ν.Ε Στέφανος Μπαλταγιάννης.

Η προγραμματισμένη για αμέσως μετά τη συνέντευξη συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της γούνας δεν έγινε γιατί αν και είχαν προσκληθεί οι φορείς δεν ανταποκρίθηκαν.

Ο κ. Παπαδημούλης στη συνέχεια μετέβη στο Άργος Ορεστικό όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Πάνο Κεπαπτσόγλου.

Το βράδυ, πραγματοποίησε στο Δημαρχείο του Άργους Ορεστικού ομιλία με θέμα: «Οι προκλήσεις για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα στην Ευρώπη που αλλάζει».

Ε.Ψ.