Ο Δήμαρχος Καστοριάς για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσχεδίων ΕΣΣΒΑΑ

Με επιτυχία για το Δήμο Καστοριάς ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προσχεδίων ΕΣΣΒΑΑ από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Καστοριάς με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων, υπέβαλε το προσχέδιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΒΑΑ), του οποίου οι παρεμβάσεις στόχο έχουν την άρση των όρων της αστικής και κοινωνικής υποβάθμισης και στην ενεργοποίηση του τοπικού δυναμικού, για την δημιουργία, πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων που θα εγγυώνται μακροπρόθεσμα την βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε αυτή την πρώτη φάση της πρόσκλησης της ΕΥΔ ΕΠ ΠΔΜ υποβλήθηκαν πέντε προσχέδια από τους πέντε Δήμους με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, τα οποία αξιολογήθηκαν θετικά και επιλέγονται για την επόμενη φάση, καθώς πληρούσαν τις βασικές προδιαγραφές.

Στόχος του Δήμου Καστοριάς τώρα είναι η προετοιμασία του τελικού σχεδίου ώστε να υλοποιηθούν τα έργα και οι δράσεις της πρότασής μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ όσους συνεργάστηκαν κατά τη σύνταξη της πρότασης της Πόλης μας και ειδικότερα τις Υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς, των Ν.Π. του και τους συνεργαζόμενους Φορείς του Εταιρικού Σχήματος, που για άλλη μια φορά απέδειξαν τις δυνατότητές τους, με δεδομένο ότι επεξεργάστηκαν, συνέταξαν και υπέβαλαν την τελική πρόταση με τη δική τους κατάρτιση και επιστημονική τεκμηρίωση.

Τέλος ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Φορείς και Πολίτες που συνέβαλαν στην διαμόρφωση της τελικού Προσχεδίου συμμετέχοντας στις διαδικασίες διαβούλευσης.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς

Ανέστης Αγγελής

Προηγούμενο Άρθρο

ΚΕ.Π.ΚΑ: Βασικές και πάγιες συμβουλές για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης

Επόμενο Άρθρο

Σ.Ο.Π.Π.: Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων του Χειμώνα

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς για την πρόθεση μετακίνησης παιδιάτρου για εφημερίες στο Γ. Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

Θέμα: Μετακίνηση παιδιάτρου κας Χατζοπούλου Βασιλικής Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς καταγγέλλει την