Ο απολογισμός της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας για το 2016 από τον Παναγιώτη Κώττα

Με αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό κλείνει το  2016 για τη Δυτική Μακεδονία.

Στον απολογισμό του  χρόνου που φεύγει για την Εταιρεία Τουρισμού  Δυτικής Μακεδονίας προέβη ο πρόεδρός της Παναγιώτης Κώττας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου  που παραχώρησε σήμερα στα  γραφεία της Εταιρείας στην Π.Ε Καστοριάς.

Ο κ. Κώττας αναφέρθηκε σε μια  σειρά δράσεων που έγιναν με στόχο την προώθηση και την προβολή της περιοχής, τονίζοντας ότι  δόθηκε  έμφαση στις  εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

«Διαπιστώσαμε ότι  φέτος προτίμησαν  να επισκεφθούν  τη  Δυτική Μακεδονία  Έλληνες  αλλά και  ξένοι. Αυτό, μας   δίνει  για  το  2017 μεγαλύτερη ελπίδα και αισιοδοξία    ότι  το τουριστικό προϊόν της  Δυτικής Μακεδονίας θα πάει πολύ καλύτερα απ’ ότι μέχρι τώρα.

Στοχεύσαμε  σύμφωνα και  με τον  σχεδιασμό μας,  στους  τομείς του  εναλλακτικού τουρισμού και κυρίως στον αθλητικό, στον  σχολικό, στον γαστρονομικό και στον πολιτιστικό.

Συμμετείχαμε σε εκθέσεις που έγιναν στην Ελλάδα και στο  εξωτερικό όπως στην Κύπρο, όπου   σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας προσπαθήσαμε  να προωθήσουμε τον σχολικό τουρισμό.

Στηρίξαμε  ακόμη και τα ΚΠΕ  και σε δράσεις με εκπαιδευτικούς έτσι  ώστε αυτοί,  να  φέρουν αργότερα τα σχολεία τους στην περιοχή μας.

Στον αθλητικό τουρισμό,  στηρίξαμε όλα τα πρωταθλήματα Enduro,  αγώνες βάδην, αεροπτερισμού, ορεινούς δρόμους, αγώνες  4Χ4.

Επίσης, πιστεύοντας ότι η γαστρονομία και τα τοπικά μας προϊόντα είναι τα ουσιαστικά και τα πολύ  δυνατά μας πλεονεκτήματα, διοργανώσαμε για πρώτη  φορά στα Κοίλα Κοζάνης τον Νοέμβριο, έκθεση  γαστρονομίας και τουρισμού,  έχοντας την πεποίθηση  ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει κέντρο γαστρονομικού τουρισμού στα Βαλκάνια.

Η συγκεκριμένη  δράση θα έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια,  ενδυναμώνοντας την ίδια τη  διοργάνωση, αλλά και την  περιοχή μας ακόμη περισσότερο γύρω από αυτόν τον τομέα.

Στον πολιτιστικό τουρισμό. Τα δρώμενα, οι παραδόσεις, οι υποδομές που ήδη έχουμε είναι τόσο σπουδαίες. Στηρίξαμε τους  Φανούς της Κοζάνης και τα Ραγκουτσάρια της Καστοριάς καθώς και πολλές άλλες  εκδηλώσεις   οι οποίες πιστεύουμε ότι  είναι σημεία αναφοράς για να  γίνει πόλος έλξης η περιοχή μας

Να αναφέρω επίσης τη  συμμετοχή μας στην πρώτη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού που έγινε στη  Ναύπακτο με τη συμμετοχή αρκετών επιχειρηματιών της περιοχής μας, με συναντήσεις που έκαναν οι ίδιοι με ανθρώπους που  ενδιαφέρονται για  δράσεις που γίνονται εδώ και με πολύ καλά αποτελέσματα για την περιοχή μας.

Περιμένουμε με τη νέα προγραμματική περίοδο τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία,  τα οποία θα μας  δώσουν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε και σε περισσότερες δράσεις  γύρω από αυτά τα αντικείμενα και σε εκδόσεις και σε υποδομές   ηλεκτρονικές και έντυπες που σκοπεύουμε να κάνουμε, αλλά και τα προγράμματα  leader τα οποία  ήδη τα  χρησιμοποιήσαμε μια  φορά και τώρα περιμένουμε τις   νέες προσκλήσεις για να καταθέσουμε προτάσεις». Ανέφερε ο πρόεδρος της  Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Κώττας.

Ο κ. Κώττας δήλωσε ακόμη ότι επιτεύχθηκε ο στόχος  της  Εταιρείας Τουρισμού  Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος είναι η προβολή και η προώθηση της περιοχής και κατέληξε λέγοντας:  «Νομίζω ότι όλοι  οι  φορείς με καλύτερο συντονισμό και με την ποιότητα που προσφέρουν και οι ξενοδοχειακές μας υποδομές και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι τιμές αλλά και η  φιλοξενία του κόσμου, πέρα από τις ομορφιές που έχει  ο τόπος θα  βάλει την περιφέρεια μας στη θέση που τις αξίζει στο τουριστικό κομμάτι της Ελλάδας».

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Γεν. Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορ. Ελλάδος στον Δήμαρχο Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα