Οχι. Δεν είναι αυτή η τουριστική Καστοριά! (φωτογραφίες)

κατηγορία : Στο ρυθμό της Πόλης/Τοπικά Νέα από

Μπροστά σε μιά άκρως αποκρουστική, αντιαισθητική και απαράδεκτη εικόνα, βρεθήκαμε πρίν από λίγες μέρες, επί της οδού Βενιζέλου, κάτω από την οδό Αϊδήτρας και τα αρχοντικά Βέργουλα, σε μιά τουριστική περιοχή, που οδηγεί στον ιστορικό πυρήνα της πόλης, Ντολτσό.

Σωρός από λογής – λογής σκουπίδια ανακατεμένα με μπάζα έξω από εγκαταλειμμένη οικία, που πρίν από λίγους μήνες (όπως πληροφορηθήκαμε) κατοικούνταν (!) και δίπλα ακριβώς το γκρεμισμένο (από τα τέλη του 2017) κτίριο με κατεστραμμένες τις «προστατευτικές» λινάτσες που είχαν τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια, το πάλαι ποτέ Νηπιαγωγείο (βλέπε πάρακάτω), με τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος σε κοινή επικίνδυνη θέα (άγνωστον αν είναι κομμένο ή όχι το ρεύμα), με τα ποντίκια να «κάνουν πάρτι», μιά εστία γενικά μόλυνσης, συνθέτουν άλλη μιά απαράδεκτη εικόνα στην πόλη μας.

Αλήθεια, προβληματίζεστε κύριοι του Δήμου μας με τέτοιες εικόνες ντροπής, ή όχι; Για ποιόν τουρισμό λοιπόν μιλάμε; Ποιό αντίκρυσμα έχουν οι τουριστικές πληροφοριακές πινακίδες – που ορθώς τοποθετήθηκαν στη πόλη – , τα τουριστικά φυλλάδια κ.λ.π, οι πρόσφατες επισκέψεις σε ανοικτά αρχοντικά, με τέτοιες άθλιες εικόνες, που αμαυρώνουν, αντί να αναδεικνύουν τουριστικά την Καστοριά;

Δεν περιποιεί λοιπόν τιμή, για μια τουριστική πόλη, αυτό το απαράδεκτο σκηνικό, κύριοι του Δήμου μας.

Στο παρόν ετοιμόρροπο κτίριο

στεγάστηκε το Νηπιαγωγείο ή «Νηπιακόν Σχολείον» Καστοριάς,

το οποίο ιδρύθηκε ως τμήμα του Παρθεναγωγείου Καστοριάς το 1871.

(Πηγές πληροφοριών: Εμμ. Κουτσιαύτης. Η Ελληνική Εκπαίδευση στην Καστοριά του ΙΘ΄Αιώνα, Καστοριά 2001 – Π. Τσολάκης. Η αρχιτεκτονική της παλιάς Καστοριάς, Θεσ/νίκη 2009).