Ομιλία του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτ. Ζαριανόπουλου στην Καστοριά (φωτογραφίες)

/

Ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες στο Δημαρχείο Καστοριάς η Τ.Ε. ΚΚΕ.

Ο Ευρωβουλευτής ανέπτυξε το θέμα: «Οι διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η πρόταση του ΚΚΕ».

«Τέταρτο μνημόνιο και συνεχίζεται με ακόμα αγριότερα και βαρβαρότερα μέτρα Αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Θα συνεχίσουν και με άλλα μέτρα ακόμα και με αφορμή την οποιαδήποτε ρύθμιση γίνεται για το χρέος. Ρύθμιση χρέους σημαίνει νέα μέτρα για τον κόσμο και ότι περισσέψει βέβαια από αυτή τη ρύθμιση δεν θα πάει βέβαια ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις, αλλά για επιδοτήσεις στο κεφάλαιο και στους μεγαλοεπιχειρηματίες», τόνισε ο Ευρωβουλευτής.

Στη συνέχεια σχολίασε τις εξελίξεις στον διεθνή χώρο επισημαίνοντας: «Τα Βαλκάνια ξαναγίνονται πυριτιδαποθήκη και μια σπίθα αρκεί για να τα τινάξει και πάλι.

Μιλάνε ευθέως και δημοσίως και στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ για επαναχάραξη συνόρων στα Βαλκάνια όλα αυτά είναι σαν ένα ντόμινο που μπορεί να βάλει και τη χώρα μας μέσα σε τέτοιου είδους περιπέτειες».

Τέλος αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΚΕ και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό που λέμε είναι το εξής: Πρέπει η χώρα και ο λαός μας να απεμπλακεί από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που θέλει να εμπλακεί και δίνει γη και ύδωρ στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ όχι βέβαια για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για τα συμφέροντα επιχειρηματιών που θέλουν να επεκτείνουν τις δουλειές τους και σε άλλες χώρες.

Πρέπει αυτό να γίνει καθημερινό ζήτημα της πάλης του λαού μας, γιατί δεν είναι καθόλου μακριά αυτές οι προοπτικές.

Η Συρία και ο πόλεμός της αποδείχθηκε ότι δεν είναι μακριά, έχουμε τις επιπτώσεις των προσφύγων. Δεν πρέπει η χώρα μας να εμπλακεί.

Αυτά τα δύο ζητήματα και τα οικονομικά και τα ζητήματα του πολέμου είναι απόλυτα δεμένα μεταξύ τους. Κοινή πάλη και κοινός στόχος αυτοί που ωφελούνται είτε από τα μνημόνια είτε από τους πολέμους, το μεγάλο κεφάλαιο και βεβαίως τα κόμματα του και οι κυβερνήσεις τους».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η γραμματέας τη Τ.Ε . ΚΚΕ Καστοριάς, Βάσω Χαραμοπούλου.

Ε.Ψ.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Δημοπρασία Ιουνίου SAGA FURS: Το Τop lot των Silver Fox αγοράστηκε από τον κ. Ναούμ Δίτσιο για λογαριασμό της DITA FURS

Επόμενο Άρθρο

2ο Δημ. Σχολείο Καστοριάς: Γιορτή Καλοκαιριού του Συλ. Γονέων & Κηδεμόνων (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Τελευταία από Εκδηλώσεις