Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Όχι στην κατασκευή διοδίων στον Αλιάκμονα | Το θέμα θα επανεξεταστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα”

Όχι στην κατασκευή διοδίων στον Αλιάκμονα.

Τα διόδια αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν επί κυβερνήσεων με υπουργούς τους κ.κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σε κινήσεις έτσι ώστε να αποτραπεί η κατασκευή των διοδίων στην περιοχή Αλιάκμονα, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής, προχώρησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Η κ. Τελιγιορίδου επικοινώνησε με τους τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ και ζήτησε την επανεξέταση της υπ. αρ. 6686 ΚΥΑ 14-11-2014, που αφορά την τοποθέτηση διοδίων στον Αλιάκμονα, στον κάθετο της Εγνατίας Οδού.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ, δεσμεύτηκαν να επανεξετάσουν το θέμα της λειτουργικότητας και βιωσιμότητας των συγκεκριμένων διοδίων και τη δυνατότητα αλλαγής της συγκεκριμένης ΚΥΑ, σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

«Τα διόδια αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν επί άλλων κυβερνήσεων, με υπουργούς τους κ.κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μετά από επικοινωνία που είχα με τεχνικούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, εκτιμώ ότι το θέμα θα επανεξεταστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας νέος σταθμός διοδίων μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να επιφέρει για την περιοχή μας, καθώς θα επιβαρύνει περαιτέρω το κόστος μετακίνησης προς τους γειτονικούς νομούς», δήλωσε η κ. Τελιγιορίδου, σχετικά με τη δημοσίευση της προκήρυξης για κατασκευή σταθμού διοδίων στην περιοχή Αλιάκµονα.

Γραφείο Τύπου Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Προηγούμενο Άρθρο

Επίδομα πετρελαίου: Ιούνιο θα πληρωθούν όσοι δεν πήραν χρήματα σήμερα

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη του Προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην Καστοριά

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς για την πρόθεση μετακίνησης παιδιάτρου για εφημερίες στο Γ. Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

Θέμα: Μετακίνηση παιδιάτρου κας Χατζοπούλου Βασιλικής Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς καταγγέλλει την