Ολυμπία Τελιγιορίδου: Απάντηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Υπουργού Δικαιοσύνης στην Καστοριά τον κάλεσα να δεσμευτεί πως δεν θα προχωρήσει στην αποδοχή της πρότασης που υπάρχει με το πόρισμα Πικραμμένου (Δικαστικός Καλλικράτης), που προβλέπει τη μετατροπή της μεταβατικής έδρας στην Καστοριά του Διοικητικού Πρωτοδικείου σε τηλεματική έδρα.

Ο Υπουργός σε ερώτηση δημοσιογράφου on camera απέφυγε να δεσμευτεί και προτίμησε να μας κάνει μάθημα για τη  διαδικασία  της απόφασης που θα λάβει μετά από εισήγηση του ΣτΕ.

Αφού επιβεβαίωσε την ύπαρξη του πορίσματος Πικραμμένου, που είναι η πρόταση της επιτροπής του ΣτΕ, και αφού για το θέμα των τηλεματικών εδρών, όπως προφανώς θα γνωρίζει, είναι αντίθετοι δικηγορικοί σύλλογοι – έγινε μάλιστα  ήδη σχετική αναφορά προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – επέλεξε να μας ειρωνευτεί πως δε γνωρίζουμε τη διαδικασία.

Ακριβώς για το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ζητήθηκε η δέσμευσή του.

Δεν γνωρίζει όμως ο ίδιος πως έχουν γνώση οι φύλακες.

Το ερώτημα πάντως παραμένει: Θα ξεκινήσει και την υποβάθμιση στα δικαστήρια της Καστοριάς η κυβέρνηση της ΝΔ;

Καστοριά, 23 Νοεμβρίου 2022

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Προηγούμενο Άρθρο

Σε Γιάννενα και Καστοριά η ανάθεση δυο Πανελληνίων του 2023

Επόμενο Άρθρο

Ζ. Τζηκαλάγιας: Στην Υγεία μετά τον προσωπικό γιατρό συνεχίζουμε με τομές στα νοσοκομεία

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Διημερίδα Καινοτομίας: : “Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας. Η καινοτομία στον θρησκευτικό τουρισμό, η Βυζαντινή Δυτική Μακεδονία”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, οι