Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο πρώην ΚΠΕ που θα στεγάσει το κοινωνικό ιατρείο και άλλες δομές του Δήμου

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Σε θέματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα τον Δήμο Καστοριάς, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ανέστης Αγγελής κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο γραφείο του.

DSC_3753 2

Σχετικά με το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου το οποίο θα στεγαστεί στο πρώην κτίριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι εσωτερικά έχουν γίνει οι εργασίες που απαιτούνται και ολοκληρώνονται οι εργασίες στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου.

«Ένα κτίριο το οποίο ήταν σε αθλία κατάσταση, σε πλήρη εγκατάλειψη, εσωτερικά έχει αναβαθμιστεί, έχουν γίνει όλες εκείνες οι εργασίες που απαιτούνται ενώ περατώνονται οι εργασίες και σε εξωτερικό επίπεδο». Το κοινωνικό ιατρείο, το επιδημιολογικό κέντρο, σύλλογοι ΑΜΕΑ οι υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου, θα βρουν στέγαση σε έναν πολύ καλό χώρο. Θα γίνει μια σύγχρονη μονάδα στην οποία θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι άποροι συμπολίτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στο κτίριο έχει ήδη μεταφερθεί η δομή «Βοήθεια στο σπίτι».

Όσον αφορά με το μουσικό γυμνάσιο, δήλωσε ότι οι εργασίες που έπρεπε να γίνουν στο κτίριο από πλευράς του Δήμου Καστοριάς έχουν ολοκληρωθεί και το κτίριο, είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Αγγελής δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ του έργου το οποίο αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς, επισημαίνοντας ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται και θα έχει οριστεί ανάδοχος προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι ορκωτοί λογιστές έχουν αναλάβει το θέμα της δωρεάς Παπαλαζάρου προς τον Δήμο Καστοριάς, προκειμένου να προσδιοριστεί το ακριβές ποσόν.

«Γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες ούτως ώστε μετά από 20 χρόνια να υλοποιηθεί η διαθήκη Παπαλαζάρου, προκειμένου η Καστοριά να αποκτήσει πνευματικό κέντρο. Θέση δική μου είναι να προσδιοριστεί το ποσόν ώστε να αποδείξουμε ότι η διαχείριση δεν έχει υποκειμενικό χαρακτήρα αλλά αντικειμενικό», σημείωσε.

Ε.Ψ.