“Επιχείρηση Ελευθερία” από σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς. Το πρωί ξεκίνησε ο εμβολιασμός του προσωπικού.
Όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Χάτσιος, προτεραιότητα δόθηκε σε γιατρούς, νοσηλευτές, σε βοηθούς θαλάμων και σε όλους όσοι σχετίζονται με τον Covid-19 οι οποίοι δίνουν τον δικό τους αγώνα όλους αυτούς τους μήνες.
Ξεκινήσαμε στις 8 το πρωί και το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός της πρώτης ημέρας, τόνισε ο κ. Χάτσιος, ο οποίος θα εμβολιαστεί, όπως είπε, τις αμέσως επόμενες μέρες.
” Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. Η προσέλευση του προσωπικού ήταν αθρόα.
Ο προγραμματισμός είναι να γίνονται 50 εμβολιασμοί την ημέρα. Μέχρι την Δευτέρα θα ολοκληρώσουμε την πρώτη φάση και τις επόμενες δύο μέρες θα συνεχίσουμε με το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου και θα ακολουθήσουν οι υγειονομικοί από τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΔΥ”, τόνισε ο κ. Χάτσιος και απηύθυνε ένα μήνυμα στους πολίτες της Καστοριάς λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν το εμβόλιο καθώς η διεθνής επιστήμη και οι γιατροί το έχουν εμπιστευθεί. Θεωρώ ότι το εμβόλιο είναι η μόνη διέξοδος για να γλιτώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη και να μπορέσουμε να μπούμε σε μια κανονική ζωή”.
Από τους πρώτους οι οποίοι εμβολιάστηκαν σήμερα ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς Χρήστος Κουσουρής.
“Αισθάνομαι υπέροχα. Είναι μια χαρούμενη ημέρα η σημερινή. Σήμερα μας δίνεται το όπλο με το οποίο θα καταπολεμήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό, που εδώ και δέκα μήνες τυράννησε και εμάς αλλά και τον πληθυσμό όχι μόνο της Καστοριάς, αλλά και όλης της Ελλάδας και του κόσμου γενικότερα.
Θα ήθελα να πω στους πολίτες της Καστοριάς να μην φοβούνται τίποτα. Το εμβόλιο είναι ασφαλέστατο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ακούμε τους επιστήμονες γιατί με τις οδηγίες των επιστημόνων θα καταφέρουμε να νικήσουμε αυτόν τον εχθρό”.
fonikastorias.gr Ελένη Ψωμαδάκη