Ολοκληρώθηκε ο αγώνας “Τρέχοντας για τη Συνεργασία” στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2016

“Θα αφήσουμε ένα γερό αποτύπωμα στη συνεργασία των λαών”  τόνισε ο Περιφερειάρχης

απο τα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου βρέθηκε για τον αγώνα δρόμου  “Τρέχοντας για τη Συνεργασία”

Τον  αγώνα δρόμου “Τρέχοντας για τη Συνεργασία”, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2016, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης το πρωί της  Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας ξεκίνησε απο την Κρυσταλλοπηγή και τερματίστηκε στη Βίγλιστα της Αλβανίας, με τη συμμετοχή πολλών αθλητών. Η διοργάνωση έγινε απο το Διασυνοριακό Πρόγραμμα “Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013”, το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II “Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020” και το Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Interreg V-B “Balkan-Mediterrenean 2014-2020”.

“Οι αθλητές έδειξαν το δρόμο που πρέπει να πορευθούμε απο κοινού, Ελλάδα και Αλβανία, μέσα στην Ευρώπη των αρχών, των αξιών, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας” τόνισε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να αφήσουμε ένα γερό αποτύπωμα στη συνεργασία των λαών”.

Ο Θ. Καρυπίδης αναφέρθηκε σε κοινό τόπο λειτουργίας μεταξύ των όμορων περιοχών και τόνισε ότι στόχος είναι η στήριξη των ανθρώπων και η προοπτική, είτε μέσα απο τα διακρατικά προγράμματα, είτε έξω απο αυτά. Επίσης, αναφέρθηκε στο Πρωτόκολλο συνεργασίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την κυβέρνηση της Αλβανίας και την Περιφέρεια της Κορυτσάς για τη διαχείριση των ορεινών όγκων και κατέληξε λέγοντας “να είστε βέβαιοι ότι θα λειτουργήσουμε για το καλό των δύο λαών σε μια σταθερή βάση φιλίας”.

Προηγούμενο Άρθρο

Αναβάλλεται ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος από τον Δήμο Άργους Ορεστικού

Επόμενο Άρθρο

Μιχ. Μπινιάκος: “Οι προτάσεις για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης δεν περιλαμβάνουν το ΔΗΝΑΚ”

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Γ. Κασαπίδης: Η ολοκλήρωση του Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» 2014 – 2020 βρίσκει τη Δυτική Μακεδονία να έχει απορροφήσει το σύνολο των κονδυλίων κάτι που επετεύχθη μετά από επίπονη προσπάθεια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 η εκδήλωση παρουσίασης των πεπραγμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία»