Οι μηχανές στο φουλ στην 81η ΔΕΘ !

Τις μηχανές στο φουλ ανάβει η 81η ΔΕΘ, που μπαίνει στις «ράγες» και ετοιμάζεται να αναπτύξει ταχύτητα. Μάλιστα, στη φετινή διοργάνωση η ΔΕΘ-Helexpo παρουσιάζει τις μεταφορές… αλλιώς, με εκθέματα που θα εντυπωσιάσουν, καθώς το χθες, το σήμερα και το αύριο των μεταφορών θα ζωντανέψουν στην 81η ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μετρό Θεσσαλονίκης, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη, το οποίο οι πολίτες της αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, θα κάνει… στάση μέσα στην 81η ΔΕΘ, επιφυλάσσοντας μια μεγάλη έκπληξη στους επισκέπτες.

Παράλληλα, το κοινό της Έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τη μηχανή του Οδοντωτού του Πηλίου, του γνωστού «Μουτζούρη», όπως λεγόταν κάποτε το τρενάκι του Πηλίου για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Η μηχανή του Οδοντωτού είναι μήκους 7,5 μέτρων, βάρους 23 τόνων και ύψους 3,5 μέτρων. Θα ζωντανέψει δε αναμνήσεις από την ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου. Τη μηχανή  φέρνει στην 81η ΔΕΘ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 Και οι μεταφορικές εκπλήξεις συνεχίζονται. Το λεωφορείο των αστέγων ή αλλιώς «Φροντίδα Εν Κινήσει», το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Αθήνα, θα εγκατασταθεί τις ημέρες της ΔΕΘ εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μετασκευασμένο λεωφορείο του ΟΑΣΑ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους αστέγους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, καθώς διαθέτει, μεταξύ άλλων, ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες. Είναι η πρώτη στην Ευρώπη και τρίτη σε παγκόσμιο επίπεδο κινητή μονάδας ατομικής υγιεινής για αστέγους. Στο πρόγραμμα «Φροντίδα Εν Κινήσει» συμμετέχει ο ΟΑΣΑ από κοινού με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και η ΜΚΟ Praksis.

Προηγούμενο Άρθρο

Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού: Από σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές !

Επόμενο Άρθρο

Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Καστοριάς, θα συνεργαστούν για την αξιοποίηση της πλαζ στη λίμνη

Τελευταία από Ελλάδα