Οι Καστοριανοί «Ραγκουτσάρηδες» ξεσήκωσαν και φέτος την Θεσ/νίκη διαφημίζοντας τα Καστοριανά «Ραγκουτσάρια» (πλούσιο φωτορεπορτάζ+video)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Παράδοση/Τοπικά Νέα από

Η Αντιδημαρχία Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Καστοριάς, με την συνεργασία της Π.Ε. Καστοριάς, διοργάνωσαν και φέτος, την ανοιχτή προσκλητήρια εκδήλωση (δρώμενο), σήμερα το μεσημέρι, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής Καστοριανό μπουλούκι καρναβαλιστών που έχει πάει στη Θεσσαλονίκη, με την συνοδεία εξαιρετικής ορχήστρας με χάλκινα, στην πλατεία Αριστοτέλους. Από τις 12 το μεσημέρι, μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας, μαζί με το κεφάτο μπουλούκι καρναβαλιστών από την Καστοριά, το οποίο πλαισίωναν και μέλη Συλλόγων από την πόλη και την Περιφερειακή μας Ενότητα αλλά και πολλοί Καστοριανοί σπουδαστές και άλλοι συμπατριώτες μας που ζούν στην Θεσ/νίκη, έδωσαν μιά διαφορετική γιορταστική νότα στην πολύκοσμη και στολισμένη πλατεία Αριστοτέλους, την Εγνατία (αγαλμα Βενιζέλου), την Τσιμισκή, την Προξ. Κορομηλά, την Ερμού και την παραλιακή Λ. Νίκης, διαφημίζοντας κι αυτή τη φορά με τον καλύτερο τρόπο, τα μοναδικά «Ραγκουτσάρια» της Καστοριάς.

Σημασία έχει να αναφέρουμε πως ο Αντιδήμαρχος κ. Λάζαρος Ζήσης μίλησε στο ράδιο Θεσσαλονίκη, στο TV 100 καθώς και στην ΕΡΤ 3 και παρουσίασε το Καστοριανό έθιμο όπως πραγματικά του αρμόζει!

Συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες, για την πραγματοποίηση, αυτής της πολύ πετυχημένης και φέτος παρουσίας στην Θεσ/νίκη, για την προβολή των Καστοριανών Ραγκουτσαριών.