Οι γουνοποιοί γιόρτασαν τον Προστάτη τους Προφήτη Ηλία (φωτογραφίες)

κατηγορία : Γούνα/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Τον Προστάτη τους Προφήτη Ηλία γιόρτασαν οι γουνοποιοί μας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου, παρουσία του προέδρου και μελών της Διοίκησης του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, «Ο Προφήτης Ηλίας», άλλων επισήμων και πλήθους πιστών, τελέστηκε στον Φερώνυμο Ι. Ναό στο Τσαρδάκι, μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ. Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Προφήτη Ηλία, Αρτοκλασία, ενώ ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο μήνυμα του Προφήτη, που είναι η επιστροφή στον Θεό. Παράλληλα, πραγματοποίησε δέηση για τους πληγέντες από τον σεισμό στην Αθήνα.

Σήμερα, γιορτή του Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε στον Φερώνυμο Ι. Ναό, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Απ. Τσούκα, του νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γεωργίου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτ. Αδαμόπουλου, του Δημάρχου Καστοριάς Αν. Αγγελή, του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, λοιπών πολιτικοστρατιωτικών αρχών, φορέων της γούνας και πλήθους κόσμου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ.

Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, παρέθεσε δεξίωση.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Απ. Τσούκας, έδωσε συμβολικά ένα εικόνισμα του Προφήτη Ηλία στον κ. Κασαπίδη, με την προτροπή να σταθεί στο πλευρό των γουναράδων ώστε ο κλάδος, αλλά και η περιοχή μας γενικότερα, να βγει από το τέλμα της κρίσης.

Τέλος, να συγχαρούμε για άλλη μιά φορά, την ερανική επιτροπή του Ι. Ναού, για την λάμψη που εξέπεμπε από καθαριότητα και περιποίηση ο Ναός του Προφήτη Ηλία αλλά και ο αύλειος χώρος του.

fonikastorias.gr Σ.Ι.