Οικίσκο για τη μάχη απέναντι στο κορωνοϊό παραχώρησε στο Κ.Υ. Καστοριάς & στις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ η Π.Ε. Καστοριάς

/

Έναν οικίσκο ο οποίος θα λειτουργήσει  ως ιατρείο εξέτασης ύποπτων περιστατικών  και ως σημείο δειγματοληψίας για τεστ κορωνοϊού, παραχώρησε στο Κέντρο Υγείας Καστοριάς και στις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ,  η Π.Ε Καστοριάς.

Σήμερα το πρωί, στο Κ.Υ υπέγραψαν την σχετική σύμβαση ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και η υπεύθυνη του Κ.Υ Νίνα Βελισσαρίδου, παρουσία της επόπτριας των Κ.Ο.Μ.Υ ΕΟΔΥ Καστοριάς Βίκυς  Μπουργανού και υπηρεσιακών παραγόντων.

“Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος οικίσκος  θα βοηθήσει στην εργασία που γίνεται με τόση μεθοδικότητα και πολύ σωστό τρόπο από πλευράς  τόσο του Κέντρου Υγείας Καστοριάς  στο οποίο  είναι υπεύθυνη  η κα Βελισσαρίδου, όσο και των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ  Καστοριάς   επόπτρια των  οποίων είναι  η κα  Μπουργανού.

Θέλω να τους ευχαριστήσω  γιατί θεωρώ  ότι σημαντικό ρόλο  στο ότι  το τελευταίο τετράμηνο η Π.Ε Καστοριάς βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο, οφείλεται και στην μεθοδική δουλειά η οποία  γίνεται  από πλευράς των  δύο δομών αλλά και του  Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς.

Όπου μπορεί η Π.Ε Καστοριάς θα  στηρίζει το έργο τους”, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Π.Ε Καστοριάς και  κυρίως τον αντιπεριφερτειάρχη κ. Σαββόπουλο  για την συμβολή του στο αίτημά μας να διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες για τον  δειγματοληπτικό έλεγχο ο οποίος αφορά στην ιχνηλάτηση  για  Covid-19. Οι κινητές ομάδες  δρατηριοποιούνται στον Νομό σταθερά κάνοντας  πλέον  δειγματοληπτικούς ελέγχους  και σε πολίτες  Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στον Ν. Καστοριάς. Οι έλεγχοι είναι  δωρεάν. Ανταποκρίνονται οι πολίτες της Καστοριάς και νομίζω ότι αυτός είναι ένας λόγος που έχουμε καταφέρει  τον έλεγχο της πανδημίας σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο στον Νομό.

‘Οπως  βλέπετε η πανδημία και οι συνθήκες  της πανδημίας  διαμορφώνουν νέες υγειονομικές δομές που πριν από λίγο καιρό μας ήταν αδιανόητο να  φανταστούμε ότι θα κάναμε το έργο μας  υπαίθρια κάτω από σκηνές κ.ο.κ”.

Βέβαια, το συγκεκριμένο  isobox  είναι  υψηλών προδιαγραφλων και γι΄αυτό νομίζω ότι  συμβάλει έντονα η προσπάθεια   που έχει κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης”, σημείωσε η επόπτρια των Κ.Ο.Μ.Υ ΕΟΔΥ Καστοριας  Βίκυ Μπουργανού.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σαββόπουλο γιατί ήταν άμεση η ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για τον οικίσκο. Ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της  3ης ΥΠΕ στέλνουν στον Αντιπεριφερειάρχη τις θερμές τους ευχαριστίες.

Συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε όλοι μαζί για να καταφέρουμε να βγούμε από αυτή την δύσκολη κατάσταση της πανδημίας και το Κ.Υ Καστοριάς είναι δίπλα στους πολίτες του Νομού.

Το Κ.Υ Καστοριάς συμμετέχει στην όλη  διαχείριση της πανδημίας παίρνοντας για PCR και Rapid μέσω ραντεβού πάντα, συνεργαζόμαστε με τον ΕΟΔΥ όπως μπορούμε”, δήλωσε η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Καστοριάς  Νίνα  Βελισσαρίδου.

fonikastorias.gr Ελένη Ψωμαδάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων από τη Fraport Greece – Νέα όψη και το «Μακεδονία

Επόμενο Άρθρο

Δωρεάν έλεγχοι rapid test από ΚΟΜΥ Καστοριάς την Παρασκευή 12/02 έξω από το ΚΑΠΗ Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα