Ξεκινούν μέσα στο 2016 οι διαδικασίες ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς !

Μέσα στο  2016  θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης του  Αστυνομικού Μεγάρου, ανακοίνωσε ο Γ.Γ.  Δημόσιας Τάξης  Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος επισκέφθηκε χθές την Καστοριά.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο, διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα επικαιροποιηθεί η μελέτη και θα υποβληθεί στην συνέχεια από τον Οργανισμό  Σχολικών Κτιρίων.

«Δεσμεύομαι ότι όπως έτρεξαν τις διαδικασίες οι παράγοντες της Περιφέρειας και του Νομού, τόσο  γρήγορα θα επιχειρήσουμε και  νομίζω ότι θα το κατορθώσουμε, να  τρέξουμε κι εμείς από την πλευρά του υπουργείου. Αυτό είναι  δεδομένο», επισήμανε ο κ. Αναγνωστάκης.

«Με την επίσκεψη του  Γ.Γ.  του Υπουργείου  Προστασίας του Πολίτη  κ. Αναγνωστάκη στην Καστοριά  ξεκινάει και οριστικοποιείται  η επίλυση ενός προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αφορά το αστυνομικό κτίριο.

Σήμερα σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε  ότι το  ζήτημα οδεύει προς την οριστική του λύση.  Με την επίλυση αυτού του προβλήματος ξεκινάει και η δυνατότητα Δήμαρχε, το κτίριο του  Μαθιουδάκη να μη μείνει και αυτό αναξιοποίητο αλλά να αποτελέσει – σε συνεργασία που πιστεύω θα έχουμε – έναν πολιτιστικό χώρο που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας», τόνισε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Σήμερα είναι μια πολύ  σημαντική μέρα για την Καστοριά και για την Περιφέρεια της  Δυτικής Μακεδονίας, που έχει να κάνει καταρχήν με την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που εργάζονται στον πολύ ευαίσθητο και σημαντικό χώρο της δημόσιας ασφάλειας, αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.

Θυμίζω την τοποθέτησή μου στο Άργος Ορεστικό ότι το κοζανίτικο κράτος  πολλά χρόνια  δεν επέτρεψε να γίνουν πολλά πράγματα στην περιφέρεια και ότι εμείς  θα διαθέσουμε δυνάμεις πόρους ώστε αυτές οι αδικίες να αποκατασταθούν.

Σήμερα έχουμε μια τέτοια αποκατάσταση αδικίας. Η πολιτεία σήμερα κάνει το ελάχιστο  στο να  μπορέσει να τρέξει τις  διαδικασίες για να γίνει ένα κτίριο»,  ανέφερε ο  Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Θόδωρος Καρυπίδης.

«Είναι ιστορική η στιγμή. Μετά από πολύ καιρό, η Αστυνομία θα αποκτήσει το κτίριο εκείνο που θα  δώσει τις δυνατότητες να είναι πιο κοντά στον πολίτη. Όταν συνεργάζονται όλοι υπάρχει αποτέλεσμα», δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.

Το «παρών» στη συνέντευξη τύπου του  Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, έδωσαν επίσης  ο ασκών καθήκοντα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, ο  Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Σωτήρης Αδαμόπουλος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφ. Δυτικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, ο Αστυνομικός Δ/ντής Καστοριάς Ευθύμιος Αμαραντίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς, Θωμάς Νάτσης.

Προηγούμενο Άρθρο

Τι θα συζητηθεί για χαλάρωση των capital controls

Επόμενο Άρθρο

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Δόϊκου: <<Αριστερά της «αριστεράς»>>

Τελευταία από Τοπικά Νέα