Ξεκίνησαν στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά οι εργασίες της διημερίδας καινοτομίας

Την εκδήλωση διοργανώνουν  η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς με στόχο να φέρουν σε επαφή όσους τολμούν και καινοτομούν, επιχειρήσεις με αντοχή στο χρόνο και νέες,  που ωστόσο επιδιώκουν να δημιουργούν και να καινοτομούν διαρκώς, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν καλές πρακτικές, να εμπνευστούν και να εμπνεύσουν υπό την αιγίδα ενός δημόσιου φορέα.

 Ο τίτλος της ενότητας των εργασιών της χθεσινής ημέρας ήταν:  “Η καινοτομία στην γούνα “.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη,  ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

Την διοργάνωση συντονίζουν ο καθηγητής ΠΔΜ και πρόεδρος Π.Σ.Ε.Κ Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, ο καθηγητής ΠΔΜ και μέλος Π.Σ.Ε.Κ Γιώργος Λάππας και ο καθηγητής ΠΔΜ και μέλος  Π.Σ.Ε.Κ Νικόλαος Τσούνης.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας DTS Αθηνά  Δίτσιου αναφέρθηκε στο ” Art Colony, προβολή της γουνοποιίας μέσω της τέχνης”.

“10 χρόνια καινοτομία  και πιστοποίηση” ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο Fashion Designer και ιδιοκτήτης της εταιρείας “By Lazaros -Σαββίδης Λάζαρος”, Λάζαρος Σαββίδης .

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας “New Age Γραφικές Τέχνες -Πολυμέσα” Κατερίνα Τσιαπατόρη- Πρωτόγερου, μίλησε για την επαυξημένη παραγωγικότητα σε προϊόντα γουναρικών

Στις καινοτομίες στον κλάδο της γούνας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” και της ΕΟΓ, Απόστολος Τσούκας.

Το αποτύπωμα άνθρακα μέσο στήριξης του κλάδου της γούνας ήταν το θέμα της εισήγησης του συμβούλου ΚΟΙΝΣΕΠ Γουνοποιών- Γουνεμπόρων  ” ΟΑΣΙΣ” Χάρη Βανίδη, ενώ για την σχεδιαστική καινοτομία στην γουνοποιία μίλησε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας  HERMIA FURS,Χρήστος Άφκος.

Τέλος, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας ” ΕΔΩΔΙΜΟ Αποξηραμένα Φρούτα” Όλγα Τσιανάκα, ανέπτυξε το θέμα: ” Παράδοση και καινοτομία “.

 Στον χώρο της εκδήλωσης, λειτουργεί έκθεση στην οποία συμμετέχουν επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Οι εργασίες της διημερίδας συνεχίζονται σήμερα με την θεματική ενότητα: ” Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας.. Η καινοτομία στον θρησκευτικό τουρισμό η Βυζαντινή Δυτική Μακεδονία.

fonikastorias.gr – Ε.Ψ

Προηγούμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Τις Κυριακές τηγανίζουμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Επόμενο Άρθρο

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Κοζάνης για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα