Ξεκίνησαν στην Καστοριά οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα (φωτο)

/

Σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, ημέρα του θανάτου του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη Μητροπόλεως όρθρος και θεία λειτουργία και στην συνέχεια, εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση.
Αμέσως μετά, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του ήρωα, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής.
Τέλος, οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.
Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” εκπρόσωποι των πολιτικών και των στρατιωτικών αρχών, αλλά και απλοί πολίτες.
“Μια πολύ σημαντική ημέρα είναι η 13η Οκτωβρίου. Ημέρα κατά την οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο Παύλος Μελάς. Η θυσία του, αποτελεί ορόσημο για την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα.
Η θυσία του Παύλου Μελά, θα πρέπει να αποτελέσει για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές, παράδειγμα”, επισήμανε στο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος.
“Ο Παύλος Μελάς την μνήμη του οποίου τιμούμε σήμερα, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα, αλλά και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των ηρώων της πατρίδας μας οι οποίοι αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της και πολέμησαν, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Κι εμείς, αλλά και οι επόμενες γεινιές, θα τους μνημονεύουμε πάντα. Αιωνία του η μνήμη”, επισήμανε ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης.

fonikastorias.gr Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Πέμπτη (14-10-2021)

Επόμενο Άρθρο

Εμβολιαστικά κέντρα Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Το διαβατήριο για ανοιχτό Πανεπιστήμιο είναι στο χέρι μας

Τελευταία από Εκδηλώσεις

15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, την 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 38 πόλεις