Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι διήμερες «Εκδηλώσεις… επί ποδηλάτων»

//

Ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι  διήμερες « Εκδηλώσεις… επί ποδηλάτων» τις οποίες διοργανώνει η Αντιδημαρχία  Πολιτισμού, Παιδείας , Αθλητισμού  και Κοινωνικής Μέριμνας του  Δήμου Καστοριάς,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου ( 3 Ιουνίου) και την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ( 5 Ιουνίου).

«Ξενάγηση επί  ποδηλάτων»,  είναι το θέμα της σημερινής εκδήλωσης στην οποία  συμμετέχουν μικροί, αλλά και μεγάλοι. Η εκκίνηση έγινε από την πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ  στην περιοχή Ντολτσό. Στην συνέχεια, οι ποδηλάτες  μέσα από τα καλντερίμια κατευθύνθηκαν , στον  παραλίμνιο δρόμο. Θα κάνουν μια μικρή στάση στην Ι.Μ Παναγίας Μαυριωτίσσης . Θα συνεχίσουν  προς την βόρεια πλευρά της πόλης στο Απόζαρι και θα καταλήξουν στην πλατεία Καραβαγγέλη. Καθοδόν, σταματούν   σε συγκεκριμένα σημεία όπου  ο  ιστορικός- ξεναγός Ρωμύλος Μαντζούρας  μιλά   για την πόλη, την λίμνη τους θρύλους και τις παραδόσεις την φύση και τα ανθρώπινα δημιουργήματα.

«Νομίζω ότι το ποδήλατο είναι ένα εργαλείο το οποίο πρέπει σιγά- σιγά να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, γιατί όχι μόνο προσφέρει υγεία στον αναβάτη, αλλά  προσφέρει και ανακούφιση στην πόλη και αποσυμφόρηση από την πολλή κίνηση»,  δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Πέτρος Δοκόπουλος και πρόσθεσε ότι  στόχος του  Δήμου Καστοριάς είναι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται κάθε  Σαββατοκύριακο.

«Ποδηλατούμε όλοι  για το περιβάλλον και την Καστοριά» είναι το θέμα της αυριανής δράσης. Η εκκίνηση θα δοθεί  στις 10:30 π.μ. από τον χώρο του πάρκινγκ  της Νότιας Παραλίας. Η διαδρομή την οποία θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες  είναι ο γύρος της λίμνης. Ο τερματισμός θα γίνει στο  Δημαρχείο Καστοριάς όπου  θα κληρωθούν ποδήλατα και άλλα δώρα στους συμμετέχοντες. Θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο το απόγευμα με « Ξενάγηση επί ποδηλάτων» Αφετηρία θα είναι και πάλι η πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Το πιο Rock Κέντρο Λογοθεραπείας βρίσκεται στην Καστοριά! Συνέντευξη στο Rock Overdose (vid)

Επόμενο Άρθρο

Καθαρισμός του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς στο Άλσος Παναγιάς Φανερωμένης και στο Άλσος Ξενία

Τελευταία από Αθλητικά