Ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Να υπάρξει αυξημένη αγοραστική κίνηση κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, προσδοκούν οι έμποροι της Καστοριάς.

Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

«Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα των εκπτώσεων και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει κινητικότητα στην αγορά. Είναι σίγουρο ότι με το «Καλημέρα» – τουλάχιστον αυτό φαίνεται από μια ματιά που μπορεί να ρίξει κάποιος στις βιτρίνες των καταστημάτων – τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 30 έως 50%. Συνεπώς και οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να ψάξει τα προϊόντα που θέλει και να τα αγοράσει σε χαμηλές τιμές», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς Βαγγέλης Πανταζής.

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς κινήθηκε η αγορά

Αυξημένη ήταν η κίνηση στην αγορά της Καστοριάς δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τις ημέρες αυτές επέλεξαν οι καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους.

«Όλοι περιμέναμε την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να κινηθεί η αγορά σε πολύ έντονους ρυθμούς. Τουλάχιστον αυτή την προσδοκία είχαν οι περισσότεροι από τους εμπόρους. Δυστυχώς όμως, με εξαίρεση δυο μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όλες οι υπόλοιπες μέρες δεν κινήθηκαν στον ρυθμό που προσδοκούσαμε.

Τις δυο αυτές μέρες υπήρχε κινητικότητα στην αγορά και πιστεύω ότι οι περισσότεροι από τους καταστηματάρχες θα έμειναν ευχαριστημένοι», ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, προσθέτοντας ότι η αγορά κινήθηκε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Ε.Ψ.