Ξαναπήρε ζωή μετά από χρόνια η πλαζ της λίμνης της Καστοριάς ! (ρεπορτάζ + φωτογραφίες + βίντεο)

/

Το κάλεσμα για  ένα μπάνιο στη λίμνη, έγινε από δυο Καστοριανούς τον  Γιώργο Νικητίδη και τον  Δημήτρη Τσομπάνο οι οποίοι πήραν την ιδέα από κάποιες  παλιές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν  στο  facebook.

Η πρόσκλησή τους  βρήκε ανταπόκριση και σήμερα από τις  11πμ, μικροί και μεγάλοι έσπευσαν στην πλαζ για να κολυμπήσουν και να  διασκεδάσουν.

«Θέλαμε να δώσουμε ένα μήνυμα στους φορείς του τόπου μας. Ότι αγαπάμε τη λίμνη  και επιθυμούμε να είναι καθαρή». Δήλωσε ο Γιώργος Νικητίδης.

Αρκετοί ήταν κι  εκείνοι που  μπήκαν στο σκάφος του Δημήτρη Τσομπάνου  για μια βόλτα στη λίμνη.

«Αυτόν τον καιρό ο κόσμος έχει  οικονομικές δυσκολίες. Από τη στιγμή που  δεν μπορεί να πάει  στη θάλασσα καλά θα ήταν να έρθει κι εδώ, να κάνει το  μπάνιο του, την ηλιοθεραπεία του και να το ευχαριστηθεί.

Εμείς δώσαμε την ιδέα, θέλουμε τη  συμπαράσταση του  Δήμου και του κάθε φορέα του  Νομού μας.

Δεν είναι επικίνδυνο να κολυμπά κανείς στη λίμνη. Εδώ και χρόνια κάνουμε μπάνιο. Τώρα η κατάσταση έχει  βελτιωθεί προς το καλύτερο, φαντάζεστε τα προηγούμενα χρόνια που ήταν  χειρότερη η λίμνη κολυμπούσαμε». Ανέφερε ο κ. Τσομπάνος.

Συμπαραστάτης στην  όλη προσπάθεια ήταν ο αντιδήμαρχος  Τουρισμού- Επιχειρηματικότητας και  Πολιτιστικών Εκδηλώσεων,  Δημήτρης Πετρόπουλος .

«Γίνεται μια προσπάθεια για πρώτη  φορά ίσως, να μπούμε μέσα στη λίμνη απ΄όλες τις πλευρές. Η πρώτη κίνηση είναι στην πλαζ όπου τα παλαιότερα  χρόνια  οι Καστοριανοί  κολυμπούσαν.

Βλέπετε σήμερα έρχεται συνέχεια κόσμος. Άρα αυτό  που έχουμε, πρέπει να το  αναδείξουμε τουριστικά όσο περισσότερο  γίνεται. Να μπούμε και από τις άλλες πλευρές, από το Μαυροχώρι που έκαναν τα παιδιά την προσπάθεια, από την Πολυκάρπη, ούτως ώστε επιτέλους αυτή η λίμνη να αποκτήσει αυτό που έπρεπε να έχει τόσα χρόνια.

Σίγουρα έγιναν κάποιες εργασίες χωρίς φυσικά να παρέμβουμε και να επηρεάσουμε τη λίμνη  είτε με φερτές ύλες είτε με διάφορα άλλα πράγματα. Φέραμε την άμμο που έπρεπε να  φέρουμε, εδώ θέλουμε τη  στήριξη όλων ώστε   να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος, να γίνουν  υποδομές, ντουζιέρες κλπ ούτως ώστε να έχουμε και μια άλλη διέξοδο.

Πρέπει να πιέσουμε όλοι μας προς τη  δημοτική αρχή, προς την Αντιπεριφέρεια, προς τους φορείς προς την κεντρική εξουσία ούτως ώστε αυτό το  στολίδι που έχουμε τη λίμνη μας, επιτέλους πραγματικά να πάρει τη θέση που του αξίζει». Τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Σήμερα έγινε μια αρχή. Ας ελπίσουμε ότι  θα υπάρξει και συνέχεια και με τη  συμπαράσταση  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  Α’ και  Β΄ βαθμού να   βρεθεί  κάποιο  χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου  να  δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για την αξιοποίηση της πλαζ .

Ελένη  Ψωμαδάκη

Δείτε τα video

Προηγούμενο Άρθρο

Πώς θα εξοφλήσετε τους φόρους σε δόσεις

Επόμενο Άρθρο

Βίντεο με τις δηλώσεις του Δ.Πετρόπουλου για το πάρτι στην Πλαζ

Τελευταία από Εκδηλώσεις