Ξανά στη Θεσσαλονίκη η Κ.Ε.Δ.Ε. Να μην επικυρωθεί η “Συμφωνία των Πρεσπών

κατηγορία : Ελλάδα από

Τακτικό χαρακτήρα τείνει να αποκτήσει, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AIRETOS -μια βδομάδα έπειτα από τη συνεδρίαση της Πέμπτης, 21ης Ιουνίου, στην αίθουσα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) – αύριο 27 Ιουνίου το Δ.Σ. έχει κληθεί ξανά να συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη φορά,στα Γραφεία της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ)

Το ίδιο απόγευμα, αύριο στις 18:00,“αυτοδιοικητική συνάντηση” θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο GrandHotel (Μοναστηρίου 305) της Θεσσαλονίκης.

Την “ευρεία συνάντηση αυτοδιοικητικών φορέων για τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων, μετά και τη συνάντηση των Πρεσπών”, συγκαλούν η ΠΚΜ και η ΠΕΔ-ΚΜ.

Σύμφωνα με Ανακοίνωση της ΠΕΔ-ΚΜ, στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν:

–  τα Περιφερειακά Συμβούλια της Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας,

–  τα 38 Δημοτικά Συμβούλια της Κεντρικής Μακεδονίας,

–  η Κ.Ε.Δ.Ε,

–  καθώς και τα Επιμελητήρια, Πανεπιστήμια, Μητροπόλεις και πολλοί ακόμη Φορείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί «στο πλαίσιο της απόφασης των Αιρετών να βγει η Αυτοδιοίκηση μπροστά με μοναδικό στόχο να μην επικυρωθεί η “Συμφωνία των Πρεσπών”».Στη διάρκειά της θα συζητηθούν εκτενώς οι σχετικές εξελίξεις, θα κατατεθούν προτάσεις από την Αυτοδιοίκηση και τους άλλους Φορείς, ενώ θα εκδοθεί και σχετικό Ψήφισμα.

Πηγή: airetos.gr