Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Καστοριάς: 8 Μάρτη Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Ημέρα Τιμής και σεβασμού για όλες τις γυναίκες με τους πολυδιάστατους ρόλους τους,

στεκόμαστε δίπλα τους έως την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών θεωρείται ατομική τους υπόθεση ενώ αντίθετα πρέπει να είναι υπόθεση της κοινωνίας και του κράτους.

Η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η ανισότητα, η βία κατά των γυναικών συνεχίζονται αυξανόμενες σε όλο τον πλανήτη μας, με την κρίση να βαραίνει τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων ακόμα περισσότερο.

Στην Ελλάδα της κρίσης και των ατελείωτων μνημονιακών πολιτικών με τις ελαστικές εργασιακές   σχέσεις, την κατάργηση εργατικών κατακτήσεων, τις διαλυμένες κοινωνικές δομές , η ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο Δημόσιο τομέα, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών με στόχο όχι μόνο να συζητηθούν ευρέως στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και να ξεκινήσει μια αγωνιστική παρέμβαση για την επίλυσή τους.

Οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνες για την συνέχιση αυτής της κατάστασης, αφού ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν χειροτερεύσει την θέση της Γυναίκας.

Η ΑΔΕΔΥ θέλοντας να υπερασπίσει τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες εργαζόμενους, διεκδικεί:

. Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς στους χώρους εργασίας

. Πραγματική δημόσια-δωρεάν παιδεία & Υγεία

. Παροχή παιδικών κατασκηνώσεων

. Προστασία της μητρότητας

. Ίση αμοιβή για ίση εργασία

. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

 Η 8η Μάρτη είναι επέτειος αγώνων των γυναικών από το 1857 μέχρι τις μέρες μας….

Ο Πρόεδρος

Νικολάου Σταύρος

Η Γραμματέας

Μαμιάκα Κλεοπάτρα

 

Προηγούμενο Άρθρο

Νικ. Μερτζανίδης: Αφιερωμένη στον Θόδωρου Περτέκογλου που «έφυγε» πρόσφατα η Ημερίδα για την «Συντήρηση, ανάδειξη, πιστοποίηση παλαιών & νέων πεζοπορικών διαδρομών...»

Επόμενο Άρθρο

Ο Βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας στη Βουλή: Αισιόδοξο μήνυμα για τον Κορωνοιό, Αποφασιστικότητα και Ενότητα απέναντι στην Τουρκία (vid)

Τελευταία από Τοπικά Νέα