Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (πηγή: AP Photos)

Νόβακ Τζόκοβιτς: Συνελήφθη στη Μελβούρνη

/

ΟΝόβακ Τζόκοβιτς φέρεται να έχει συλληφθεί στη Μελβούρνη, λίγη μόνο ώρα μετά τη νίκη του στο δικαστήριο, για τη βίζα με την οποία ταξίδεψε στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία έξω από το γραφείο των δικηγόρων του Σέρβου τενίστα, ενώ οι πληροφορίες περί σύλληψης φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από τον πατέρα του το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης με σκοπό την απέλασή του.

Όπως αποκαλύπτει Σέρβα δημοσιογράφος που μίλησε με τον πατέρα του Νόλε, έγινε σύλληψη του 34χρονου τενίστα με σκοπό την απέλασή του.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ανταποκριτής της The Telegraph, Όλιβερ Μπράουν, έγραψε: «Σημαντική αστυνομική παρουσία στο γραφείο των δικηγόρων του Τζόκοβιτς στο Collins St της Μελβούρνης. Λευκά βαν που κατευθύνονται σε υπόγειο πάρκινγκ. Αναφορές πως η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας κατευθύνεται για να τον συλλάβει. Ο υπουργός Μετανάστευσης έχει στη διάθεσή του 4 ώρες για να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του».

Οι προθέσεις της κυβέρνησης της Αυστραλίας είχαν διαφανεί λίγα λεπτά μετά τη δίκη με την οποία ο Νόβακ Τζόκοβιτς δικαιώθηκε καθώς του εγκρίθηκε η βίζα. Ο κυβερνητικός δικηγόρος Κρις Τραν είπε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αυστραλίας για τη μετανάστευση, ο υπουργός έχει εξαιρετικές εξουσίες και διακριτική ευχέρεια να ακυρώσει τις βίζες για οποιονδήποτε λόγο. Ο κ. Τραν δεν διευκρίνισε τους λόγους βάσει των οποίων θα μπορούσε να ακυρωθεί ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς. Ο δικαστής σημείωσε ότι εάν ο υπουργός έπαιρνε αυτή την απόφαση, ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να αποκλειστεί για τρία χρόνια από την Αυστραλία.

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.: Τελευταίες εξελίξεις για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την Εστίαση & Διασκέδαση από το Υπουργείο Οικονομικών

Επόμενο Άρθρο

47η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς 2022 : Έως 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής νέων Εκθετών

Τελευταία από Αθλητικά