Ντίνος Σαλαγιάννης: « Η γούνα έχει ελπίδες και πρέπει να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα της παγκόσμιας κατανάλωσης »

« Δεν  υπάρχει λόγος  να ασχολούνται οι  γουναράδες με τις βίζες, αφού αυτές  που εκδίδονται  αφορούν  τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα με πακέτα διακοπών  αξίας  180-200 ευρώ. Αν νομίζει ο καθένας  ότι θα πουλήσουμε σ΄αυτούς  γούνες, ονειρεύεται» ,δήλωσε ο νέος πρόεδρος του  ΣΕΓ Ντίνος  Σαλαγιάννης στη  συνέντευξη τύπου που παραχώρησε  σήμερα  15 Ιουνίου.

« Καλά είναι να έρθουν Ρώσοι και μακάρι να αυξηθεί η πιθανότητα να μπορέσουμε να πουλήσουμε. Κάνουν   πολύ καλή δουλειά η Ελληνική Ομοσπονδία  Γούνας και το  Επιμελητήριο  Καστοριάς κυνηγώντας αυτό το θέμα  και προσπαθώντας  να βρουν λύσεις.

Ο καθένας μπορεί να στοχεύει οτιδήποτε.  Ως ΣΕΓ, έχουμε περιορισμένους πόρους και προσπαθούμε να αφιερώσουμε περισσότερη ενέργεια στην προώθηση της ελληνικής γουνοποιίας παρά με τις βίζες» , ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαλαγιάννης   δήλωσε  ότι στους   στόχους  της νέας διοίκησης   περιλαμβάνεται  η περαιτέρω προβολή της ελληνικής   γούνας ενώ παράλληλα απηύθυνε κι ένα μήνυμα στους γουνοποιούς  λέγοντας: «  Η γούνα έχει ελπίδες και πρέπει να προσαρμοστούμε στα καινούργια δεδομένα της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Βλέπω τις τελευταίες μέρες στο ιντερνέτ, οίκους  μόδας να προβάλουν γούνα στα καλοκαιρινά look!  Είναι μια τεράστια ευκαιρία να αυξηθεί η παγκόσμια  κατανάλωση της γούνας, αλλά αυτήν την ευκαιρία ελάχιστοι θα την ερευνήσουν και θα την κοιτάξουν σοβαρά.

Επίσης, θέλω να καταλάβουμε όλοι μαζί πως ο μεγάλος ανταγωνισμός  δεν είναι  μεταξύ μας .  Η Ελληνική γουνοποιία αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό της παγκόσμιας κατανάλωσης και έχει ψωμί για όλους.  Πρέπει να σταματήσουμε την αυτοκαταστροφή και να δουλέψουμε μαζί.  Ο πραγματικός ανταγωνισμός δεν είναι τι κάνει ο ένας εκεί και τι κάνει ο άλλος εδώ, έχει να κάνει με όλον τον κόσμο και με εκατοντάδες άλλα υφάσματα.  Η κατανάλωση της γούνας αλλάζει, και ακόμα κοιτάμε να αντιγράψουμε τον γείτονα.

Ο κλάδος πρέπει να αλλάξει.  Ούτε τα περισσότερα καταστήματα στα νησιά θα βοηθήσουν,  ούτε η περισσότερη παρακαταθήκη στη Ρωσία.  Ο στόχος της προεδρίας μου είναι να ξεκινήσει αυτή η αλλαγή, να σκεφτούμε διαφορετικά. Υπάρχουν καινούργια προϊόντα, άλλοι τρόποι για προώθηση και πώληση. Πιστεύω ότι οι νέοι μπορούν να προσφέρουν λύσεις αρκεί να υπάρχει διάλογος και να δοθούν αυτές οι ευκαιρίες.

Επίσης, στη διάρκεια της προεδρίας μου, στόχος είναι να προβάλλουμε την ελληνική γουνοποιία όσο το  δυνατόν παρά πάνω.  Τις αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης τις έχουμε ξεχάσει.  Ακόμη και στην Κίνα, που ο καταναλωτής θέλει ευρωπαϊκά προϊόντα, δεν έχουμε βρει τρόπο να σταθούμε.  Γνωρίζω ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια χρονιά, που θα είμαι πρόεδρος, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου» .

Τόνισε ακόμη ότι   θα πρέπει να δοθούν ευκαιρίες σε περισσότερους νέους  γουναράδες.

« Υπάρχουν πάρα πολλά νέα παιδιά στη δουλειά και δεν έχουν φωνή. Σε δύο εβδομάδες η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας οργανώνει μια ακόμη ημερίδα για να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ελληνική γουνοποιία και να γίνουν προτάσεις.

Καλώ όλους τους νέους γουναράδες να έρθουν σε αυτήν την ημερίδα και να προτείνουν δράσεις που μπορούν να βοηθήσουν τον κλάδο.  Ήλθε η ώρα για τους μεγαλύτερους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αφήσουν επιτέλους τους νέους να διεκδικήσουν το μέλλον τους» , σημείωσε.

Ο Ντίνος  Σαλαγιάννης,  εξέφρασε για μια ακόμη φορά την άποψή του  σχετικά με τη διοργάνωση των εκθέσεων . «Οι εκθέσεις  δεν πρέπει να είναι μια ενέργεια,  πρέπει να είναι πολλές.  Πολλές κι ας είναι μικρότερες. Πρέπει   να  είμαστε παντού. Δεν μπορείς να είσαι μόνο σ΄ένα σημείο  και να περιμένεις από μια έκθεση που θα δουλέψει» , ανέφερε.

Τέλος,  μίλησε και για τις  σχέσεις μεταξύ των δυο Συνδέσμων Γουνοποιών  και ανέφερε ότι ο ΣΕΓ είχε ζητήσει τον Απρίλιο από  τον « Προφήτη Ηλία», τη διοργάνωση  μιας κοινής συνεδρίασης. « Μας απάντησαν πως δούλευαν πολύ σκληρά για την έκθεσή τους και  πώς θα απαντούσαν μετά από την έκθεση. Έχουν περάσει 40 μέρες και ακόμα δεν έχουμε ακούσει κάτι»,  Δήλωσε.

Ελένη Ψωμαδάκη

Προηγούμενο Άρθρο

Σπουδαστές ΙΕΚ και ιδιότητα ανέργου | Οι επιδοτούμενοι άνεργοι συνεχίζουν να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους

Επόμενο Άρθρο

Εξωτερική ωτίτιδα ή «Νόσος των κολυμβητών» (του Ιατρού- ΩΡΛ κ. Σπύρου Συμεών)

Τελευταία από Γούνα