«Νεολιθικό Δισπηλιό – Παρουσίαση της πρόσφατης έρευνας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERC EXPLO»

/

Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς

Ερευνητική Ομάδα Ανασκαφής Δισπηλιού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που διοργανώνει το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.)/Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Καστοριάς σε συνεργασία με την Ερευνητική Ομάδα Ανασκαφής Δισπηλιού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERC EXPLO.

Η ημερίδα, με θέμα: «Νεολιθικό Δισπηλιό – Παρουσίαση της πρόσφατης έρευνας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERC EXPLO», απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Καστοριάς και στην τοπική κοινωνία και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 (18:00-21:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστοριάς – Ενυδρείου Καστοριάς.

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο κ. Κώστας Κωτσάκης, Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ., Διευθυντής Ανασκαφής Δισπηλιού και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERC EXPLO.

Το ερευνητικό πρόγραμμα ERC EXPLO – Εξερευνώντας τη δυναμική και τις αιτίες της αλλαγής χρήσης της γης κατά την Προϊστορική Εποχή σε μια κοιτίδα της Ευρωπαϊκής γεωργίας (Exploring the dynamics and causes of prehistoric land use change in the cradle of European farming) χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council – ERC) στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Ορίζων 2020». Κύριος στόχος του EXPLO είναι η κατανόηση της αρχικής γεωργίας και κτηνοτροφίας και του παλαιοπεριβάλλοντος στα Νότια Βαλκάνια και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η βασική μεθοδολογία του περιλαμβάνει συνδυασμό αρχαιολογικών, βιοαρχαιολογικών και παλαιοπεριβαλλοντικών προσεγγίσεων σε λιμναίες θέσεις της Νεολιθικής Εποχής και της Εποχής του Χαλκού.

Στη συνέχεια παρατίθεται το πρόγραμμα της επιμορφωτικής ημερίδας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει!

Με εκτίμηση

Οι εκπαιδευτικοί του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Στην Καστοριά η 103η Σύνοδος Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Επόμενο Άρθρο

Φεστιβάλ Γράμμου 2023

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Φεστιβάλ Γράμμου 2023

Λίγες μέρες μείνανε για την ανακοίνωση του τελικού προγράμματος. Ειναι η τρίτη χρονιά του Φεστιβάλ και