Ναούμ Δίτσιος: «Εγώ δεν γυρίζω πίσω»! (φωτο)

κατηγορία : Αθλητικά/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, που βρήκε την ομάδα μπάσκετ του Α.Σ. Καστοριάς να τερματίζει στην 3η θέση της βαθμολογίας της Α2 κατηγορίας και εν αναμονή των εξελίξεων για την άνοδό της στην Α1 κατηγορία, μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2, ο πρόεδρος του Α.Σ. Καστοριάς Ναούμ Δίτσιος, παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι στην ταβέρνα «ΜΗΛΟΠΕΤΡΑ» του Λιμναίου Οικισμού στο Δισπηλιό, γεύμα, στα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου, το προπονητικό και ιατρικό τίμ, τους παίκτες της ομάδας και εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Σε δηλώσεις του πρός τα Μέσα Ενημέρωσης Καστοριάς, ο κ. Ναούμ Δίτσιος, τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Η επιτυχία αυτή τη φορά ήταν απόλυτη, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της ομάδας, γιατί πετύχαμε αυτό που περιμέναμε, ότι είμαστε τρίτοι στην Α2, μαζί με το εισιτήριο της ανόδου μετά από την τελευταία απόφαση του ΑΣΕΑΔ.

Αυτή τη στιγμή, είναι η κορυφαία διάκριση για την Καστοριά».

Όσον αφορά το κλειστό γήπεδο της Καστοριάς είπε τα εξής: «το γήπεδο αυτό δεν είναι ικανό να φιλοξενήσει την ομάδα, ούτε στην Α1 αλλά ούτε στην Α2 γιατί θέλει πάρα πολλές επισκευές, είναι πεπαλαιωμένο και πρέπει να βρούμε τις λύσεις για να δούμε τί επιλογές θα κάνουμε». Αναφερόμενος στο γήπεδο του Άργους είπε: «το Άργος έχει έναν άξιο δήμαρχο και του εύχομαι καλή επιτυχία και στις εκλογές, θεωρώ ότι είναι ένα από τα ικανότερα αυτοδιοικητικά στελέχη στην Ελλάδα. Εκεί υπάρχει όμως ένα ζήτημα. Το Άργος έχει μιά ομάδα. Προσπάθησα πρίν από 4 χρόνια για να γίνει συνένωση των δύο ομάδων αλλά τότε μου δήλωσαν οι παράγοντες της ομάδας αυτής, ότι καλύτερα στο Β’ τοπικό του Άργους, παρά στην Α1 με την Καστοριά». Στη συνέχεια ο κ. Δίτσιος ευχαρίστησε τους παίκτες, τον προπονητή και το προπονητικό τίμ, τη Διοίκηση και όλους τους παράγοντες, τον κ. Βασιλακόπουλο και τον κ. Τσαγκρώνη, την ΚΕΔ, τους ανθρώπους που προηγήθηκαν απ’ αυτόν ή που λειτούργησαν τα δέκα αυτά χρόνια μαζί του, για να φθάσει η ομάδα σ’ αυτό το επίπεδο, την Αστυνομία, το 15ο Σύνταγμα ΠΖ που έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπό του στην περιοχή μας, όπως τόνισε. Ευχαρίστησε επίσης την οικογένειά του και τα παιδιά του, τους χορηγούς και τους φιλάθλους.

Κλείνοντας, ο κ. Δίτσιος τόνισε: «εγώ δεν γυρίζω πίσω, ο Δίτσιος δεν γυρίζει πίσω, πάμε για την κορυφή κάθε φορά. Αν οι συνθήκες είναι τέτοιες που μπορούμε να το κάνουμε, θα γίνει». Για το ποιοί παράγοντες θα καθορίσουν το να συμμετάσχει τελικά η ομάδα στην Α1 κατηγορία, είπε, ότι είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες, με κυριότερο παράγοντα τις υποδομές.

Από τη μερά του, ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Καραγιάννης, δήλωσε τα εξής: «Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τη φετινή χρονιά, για μένα είναι ορόσημο στην καριέρα μου. Ήρθα στην Καστοριά παντελώς άγνωστος, όσον αφορά τι θα συναντήσω, έκανα φίλους που θα έχω για πάντα, η πόλη αγκάλιασε όλη την ομάδα κι εμένα προσωπικά, είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον κ. Δίτσιο, ο οποίο είναι ένας κύριος με Κ κεφαλαίο σε όλα του και ο κύριος φαίνεται στα δύσκολα, γιατί η ομάδα πέρασε πολλά δύσκολα φέτος. Η στήριξη που έζησα στα 20 χρόνια της προπονητικής μου καριέρας είναι ανεπανάληπτη κι αυτό μου έδωσε τη δύναμη να παλέψω μέχρι το τέλος. Είχα παίκτες των οποίων οι χαρακτήρες ήταν άψογοι, κάναμε πάρα πολύ δουλειά και δικαιωθήκαμε στο τέλος, γιατί φέραμε την ομάδα στην 3η θέση, που για μένα είναι πρωτάθλημα, αν αναλογιστούμε το μπάτζετ των άλλων ομάδων και η Καστοριά μπορεί να ανέβει στην Α1, στη θέση του Ολυμπιακού». Στη συνέχεια ευχαρίστησε τα ΜΜΕ Καστοριάς για την προβολή της ομάδας και ευχήθηκε τα καλύτερα για την Καστοριά, τονίζοντας, τα εξής: «πιστεύω να είναι το έναυσμα η φετινή επιτυχία, ώστε να γίνει ένα γήπεδο για την ομάδα που είναι απαραίτητο, είναι απαράδεκτο η ομάδα μας να παίζει σ’ αυτές τις συνθήκες, να ταρακουνηθούν οι φορείς, γιατί αυτή η ομάδα αξίζει πολλά».

fonikastorias.gr Στέργιος Ιατρού