Νίκος Ανδρουλάκης: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Predator – Θέμα χρόνου η κλήση του στην ΕΥΠ για ενημέρωση

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο με συμβατικά μέσα και όχι με το Predator έως και δύο μέρες μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Θέμα ημερών η ενημέρωση από την ΕΥΠ, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να αναμένεται άμεσα να κληθεί από τον νέο διοικητή της ΕΥΠΘεμιστοκλή Δεμίρη, προκειμένου να ενημερωθεί για το ζήτημα. Οι εν λόγω εξελίξεις έρχονται αμέσως μετά τις αιφνιδιαστικές παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και ιδίως αυτή του διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, ο οποίος χρεώνεται από το Μαξίμου με την ευθύνη της όλης εξέλιξης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το κινητό του κ. Ανδρουλάκη παρακολουθούνταν επί τρεις μήνες με την επισύνδεση, μία διαδικασία που, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, «για να είναι νόμιμη δεν είναι απλή. Απαιτείται εισαγγελική έγκριση για την παρακολούθηση, η οποία προφανώς υπήρξε». Σημειώνεται επίσης ότι η εν λόγω παρακολούθηση δεν έγινε με το λογισμικό Predator, αλλά με συμβατικά μέσα που χρησιμοποιούνται από την ΕΥΠ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη λειτούργησε ως καταλύτης, αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου, οι οποίες επισημαίνουν πως ο πρωθυπουργός δεν είχε ενημέρωση για τους χειρισμούς της ΕΥΠ και όταν κατέστη σαφές τι συμβαίνει, δεν επέτρεψε περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δια της παραίτησης Δημητριάδη, αλλά πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη», επισημαίνουν. Η κλήση του Νίκου Ανδρουλάκη θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέων.

Μάντζος: Δέκα μέρες προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς

Ο Δημήτρης Μάντζος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξη του στον Real FM, επισήμανε ότι «δέκα ημέρες προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς λέγοντας ότι όλα αυτά ή δεν ισχύουν και είναι ψέματα ή και εάν ισχύουν είναι φυσιολογικά» και «σήμερα παραιτήθηκαν ο γγ του πρωθυπουργού και στενός του συγγενής και ο διοικητής της ΕΥΠ με διαφορά λίγων λεπτών της ώρας» και διερωτήθηκε: «Ενώ έχουμε αυτές τις δύο ηχηρές παραιτήσεις, τι θα πει η κυβέρνηση; Τι θα πει ο πρωθυπουργός; Τί θα πουν όλα τα κέντρα που προσπαθούν να μας βγάλουν τρελούς εδώ και δέκα ημέρες;».

«Εμείς θεωρούμε ότι όλη η διαχείριση της κυβέρνησης είναι ντροπιαστική. Είναι ντροπή για την ελληνική Δημοκρατία μια υπόθεση τόσο σοβαρή, που άπτεται της Δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της λειτουργίας του πολιτεύματος μας, να έχει γίνει αντικείμενο μιας τέτοιας παραπολιτικής και αντιθεσμικής, αντιδημοκρατικής εντέλει διαχείρισης. Είναι ντροπή δέκα μέρες να θέλουν να μας βγάλουν τρελούς και σήμερα μετά από αυτές τις δύο παραιτήσεις να υπάρχει αυτή η αφωνία και αυτή η συνέχιση του αποπροσανατολισμού» υπογράμμισε ο Δ. Μάντζος.

«Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του Μητσοτάκη»

Λίγη ώρα μετά την παραίτηση Δημητριάδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν σχετικά: «Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη. Επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως στη νοσηρή αυτή υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και της δράσης του Predator στην Ελλάδα, που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το Μέγαρο Μαξίμου, η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μαξίμου και επιμένουν ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο κ. Δημητριάδης, ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη. Ομως, μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Εξ ου και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του η οποία εν τέλει έγινε αποδεκτή. Από το Μέγαρο Μαξίμου, αποσαφηνίζεται για μία ακόμα φορά ότι η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του και σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator, με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί…

Πηγή: reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ὁ Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεὼν στὴν Καστοριὰ

Επόμενο Άρθρο

Ζ. Τζηκαλάγιας: Έγκριση ελληνικού προγράμματος ύψους 30 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εταιρειών γούνας-δέρματος

Τελευταία από Ελλάδα