Νέο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης στην ειδική αγωγή που οργανώνει το ΚΕΔΙΒΙΜ του Παν/μιου Δυτ. Μακεδονίας

Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με τίτλο: «Ειδική Αγωγή και μαθησιακές δυσκολίες: Αρχές στην εφαρμογή της παράλληλης στήριξης στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης».

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει μοριοδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, με τίτλο: «Ειδική Αγωγή και μαθησιακές δυσκολίες: Αρχές στην εφαρμογή της παράλληλης στήριξης στο πλαίσιο της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης». Το συγκριμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης στοχεύει στην κατάρτιση και εκπαίδευση των επιμορφούμενων αναφορικά με την εφαρμογή της Παράλληλης Στήριξης στο πλαίσιο και τη φιλοσοφία της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης, στις Μαθησιακές Δυσκολίες, στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, στα Προβλήματα Συμπεριφοράς και στα Χαρισματικά Παιδιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαιδευτική αντιμετώπιση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους ή αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων που θέλουν να μοριοδοτηθούν για θέσεις στελεχών εκπαίδευσης ή για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, με βάση την κείμενη νομοθεσία. Επιπλέον, σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς άλλα και σε φοιτητές προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών κύκλων σπουδών παιδαγωγικών ή καθηγητικών σχολών που επιθυμούν να ενταχθούν – οι φοιτητές μετά τη λήψη του πτυχίου τους – σε επικουρικούς πίνακες της ειδικής αγωγής ( Νόμος 4589, ΦΕΚ 13 Α/29-01-2019, άρθρο 58) καθώς και σε κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και άλλους επαγγελματίες της εκπαίδευσης, γονείς και κάθε ενδιαφερόμενο/η που επιθυμεί  να εξειδικευτεί σε πεδία της ειδικής αγωγής.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 450 ώρες – 9 μήνες. Η διδασκαλία υλοποιείται μέσω συστήματος ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, αλλά και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μεταξύ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και των διδασκόντων τους, στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας.

Επιστημονικά Υπεύθυνος είναι ο Δρ. Τρύφων Μαυροπαλιάς, μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας του Π.Δ.Μ.

Για περισσότερες πληροφορίες,

Στο site: https://kedivim.uowm.gr/course/eidiki-agogi-kai-mathisiakes-dyskolies-arches-kai-efarmogi-tis-parallilis-stirixis-sto-plaisio-tis-symperiliptikis-ekpaideysis/

E-mail: tmavropalias@uowm.gr, kedivim@uowm.gr

Τηλέφωνα: 2385055008, 6947702843

ΠΔΜ

Προηγούμενο Άρθρο

Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς: Προτεινόμενο  ωράριο  λειτουργίας  καταστημάτων  για  την  περίοδο 17/12-08/1

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς_άροσις για το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Δεκεμβρίου 2023

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία