«ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ»: Υπακούοντας και φέτος στα Καστοριανά Ραγκουτσάρια! (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

/

Μετά από δύο χρόνια παύσης, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, οι «ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ», πραγματοποίησαν στις 6 Ιανουαρίου 2023 με τεράστια επιτυχία, την καθιερωμένη τους εορταστική εκδήλωση, στο πλαίσιο των Καστοριανών Ραγκουτσαριών, στον ίδιο εδώ και 19 χρόνια χώρο δίπλα από τις «κούνιες» στην Ν. Παραλία.

Μετά τον Αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, άρχισαν να φτάνουν εκατοντάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες στον χώρο της εκδήλωσης, για να ακολουθήσει μέχρι το βράδυ ένα ξέφρενο γλέντι, πάντα με την μοναδική παραδοσιακή ορχήστρα της παρέας «ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ», διατηρώντας ζωντανή την παράδοση των Καστοριανών Ραγκουτσαριών αλλά δείχνοντας παράλληλα και την Καστοριανή φιλοξενία.

Ευχαριστούμε όλους, όσοι και φέτος με την αθρόα συμμετοχή τους, τίμησαν την εκδήλωσή μας – μεταξύ των οποίων, οι βουλευτές του Νομού μας, η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσ/νίκη, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Καστοριάς, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς, ο Δ/της του Νοσοκομείου μας, ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Αστυνομίας Καστοριάς, δημοτικοί σύμβουλοι – καθώς επίσης τον Δήμο Καστοριάς για την προσφορά του κρασιού και την επιχείρηση «Ηλεκτρογραμμή» Κων. Τσαντζούρης για την δωρεάν εγκατάσταση του φωτισμού του χώρου της εκδήλωσης.

Την 2η μέρα, του Αη – Γιαννιού, 7 Ιανουαρίου, οι «ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ», συνεχίζοντας την παράδοση, έκαναν αισθητή την παρουσία τους, όπως κάθε χρόνο, στην οδό Μητροπόλεως με μεγαλοπρεπές μπουλούκι, συνοδεία πολυπληθούς παραδοσιακής ορχήστρας.

Πρώτα με υγεία, ραντεβού του χρόνου, στις εκδηλώσεις μας.

Η παρέα «ΜΠΕΤΣΚΕΣ ΚΟΜΠΑΝΥ»

Προηγούμενο Άρθρο

Κλειστό το Σπήλαιο του Δράκου από 10 έως και 16 Ιανουαρίου 2023 για λόγους συντήρησης

Επόμενο Άρθρο

ΔΕΥΑ Καστοριάς: Διακοπή υδροδότησης στην υψηλή ζώνη της πόλης λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό

Τελευταία από Εκδηλώσεις