Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η τελετή Υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Ρέθυμνου με την παρουσία του πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, κυρίου Οδυσσέα –Ιωάννη Λ. Ζώρα, του υπεύθυνου καθηγητή της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας κυρίου Αναστάσιου Ματσόπουλου και του προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κυρίου Κώστα Γιαννόπουλου. Στην τελετή παραβρέθηκαν ακαδημαϊκοί και στελέχη του πανεπιστημίου Κρήτης, εκπρόσωποι του δήμου Ρέθυμνου και των σχολείων του νομού αλλά και φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεργάζεται με τη Μονάδα Σχολικής Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας. Η συνεργασία των δυο φορέων αφορά στην εφαρμογή Δράσεων για την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας, Ευεξίας και Ψυχικής Ανθεκτικότητας και την Καταπολέμηση φαινόμενων βίας, κακοποίησης και σχολικού εκφοβισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει πολυετή πορεία και εμπειρία στα προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης μαθητών, μαθητριών, γονέων και εκπαιδευτικών για το φαινόμενο της βίας κατά των παιδιών στο σπίτι, στο σχολείο ή στο διαδίκτυο. Η συνεργασία με την Μονάδα Σχολικής Ψυχολογίας θα αφορά την εποπτεία και την πιστοποίηση όλων των προγραμμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Γραφείο Τύπου

Τηλ. 210-3306140

press@hamogelo.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος | “WE GO!” : Βελτιώσεις υπηρεσιών κέντρων κατά της βίας των γυναικών

Επόμενο Άρθρο

Πανελλήνιος διαγωνισμός Σχεδίου Μόδας 2016 – 2017 με βάση τη Γούνα

Τελευταία από Ελλάδα