Μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες θα διεκδικήσει η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Καστοριάς!

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Καστοριά, μαθητές και μαθήτριες  Δημοτικών  Σχολείων  από τις περιοχές της  Δυτικής Μακεδονίας, θα φτιάξουν το πάζλ του  αυτισμού.

Στην εκδήλωση που θα  γίνει  και η οποία έχει κυρίως  στόχο  την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών, αναφέρθηκε  κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε  σήμερα, η  επιστημονικά υπεύθυνη της  Εταιρείας – ψυχολόγος  Σοφία Κωτσοπούλου.

«Είμαστε πάρα πολύ  χαρούμενοι καθώς  φέτος και για δεύτερη  χρονιά θα διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης  για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φέτος, θα  απευθύνεται  σε παιδία και των  τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της  Δυτικής Μακεδονίας.

Τα παιδιά θα  φτιάξουν από ένα κομμάτι πάζλ και την ημέρα που  γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αυτισμό. Τα κομμάτια αυτά  θα  ενωθούν  στη γιορτή   που θα γίνει  στην Καστοριά.

Η  Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό  Δ.Α.Δ Καστοριάς, θα προσπαθήσει να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ  Γκίνες καθώς η αίτησή μας έγινε δεκτή  και την ημέρα της εκδήλωσης, θα προσπαθήσουμε να  φτιάξουμε ένα κομμάτι πάζλ με τα περισσότερα άτομα που έχει  γίνει ποτέ.

Αυτό είναι και  συμβολικό καθώς το πάζλ, είναι το σύμβολο του αυτισμού. Θέλουμε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα από την Καστοριά», σημείωσε η κ. Κωτσοπούλου.

Μέχρι  στιγμής  1.100 μαθητές και μαθήτριες   Δημοτικών Σχολείων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Θα δοθεί  παράταση για λίγες ακόμη μέρες, ώστε αν κάποια άλλη σχολική μονάδα από  τις  τέσσερις  Π.Ε της  Δυτικής Μακεδονίας θέλει να λάβει  μέρος, να  μπορέσει να  δηλώσει συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα της  Εταιρείας και του Κέντρου Ημέρας ή να τηλεφωνούν  στο  2467087543 καθημερινά  από  τις 11πμ έως τις  7μμ.

Ε.Ψ.