Μιά υπέροχη μουσική βραδιά την π. Παρασκευή στο αμφιθέατρο της ΕΔΗΚΑ Α.Ε.

/

Με μια εξαιρετική συναυλία που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Παιδείας – Ανάδειξης Παλιάς Πόλης και Εξυγίανσης Λίμνης, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της π. Παρασκευής 11 Νοεμβρίου, οι εκδηλώσεις για την 104η Επέτειο της απελευθέρωσης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΕΔΗΚΑ, άνοιξαν οι μαθητές κλασικής κιθάρας του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Βασίλειου Θεμελή, ερμήνευσαν με επιτυχία συνθέσεις των Μάνου Χατζηδάκη (Μια φορά κι έναν καιρό και Γιαν Τιρσέν (vals de Amelie) και συνεχίστηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης η οποία υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Δημόπουλου μάγεψε το κοινό ερμηνεύοντας συνθέσεις των Μπαχ, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Θεοδωράκη, κλπ.

Εξαιρετική ήταν η εκτός προγράμματος συμμετοχή της χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, η οποία σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ, ερμήνευσαν τραγούδια των Χρήστου Λεοντή και του Καστοριανού Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, βράβευσε τον συμπολίτη μας Θανάση Μπατσόπουλο για την προσφορά του όπως ανέφερε στον κλάδο της γούνας, στον αθλητισμό και στη δημοσιογραφία.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Μπάσκετ | Σήμερα στο Κλειστό: «Α.Σ.Καστοριάς vs Κ.Σ. Γέφυρας»

Επόμενο Άρθρο

Επίσκεψη Θ. Καρυπίδη στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Τουρισμού “Κερνά με Ελλάδα” (φωτογραφίες)

Τελευταία από Εκδηλώσεις