Μιά ξεχωριστή ανθρώπινη εκδήλωση του Συλ. Υποτροφιών Καστοριάς (φωτο)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα/Υγεία από

Ο Σύλλογος Υποτροφιών Καστοριάς, την Κυριακή 4 Μαρτίου, πραγματοποίησε σε γνωστό καφέ της πόλης μας, μια ξεχωριστή και πολύ ανθρώπινη εκδήλωση αφιερωμένη στον εθελοντισμό και τη γυναίκα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κα Πάτρα Χαραχούση τόνισε τη δύναμη που κρύβει η ψυχή των γυναικών καθώς και την αγάπη και το ενδιαφέρον που διδάσκουν οι εθελοντικές δράσεις πέρα από τα όρια της οικογένειας, της γειτονιάς, της πόλης.

Στην εκδήλωση αυτή ο Σύλλογος Υποτροφιών βράβευσε την πρώτη δότρια μυελού των οστών από την Καστοριά, κα Ελένη Τσιαρκατζή η οποία συναισθηματικά φορτισμένη τόνισε τα ψυχικά οφέλη που αποκόμισε τόσο αυτή όσο και η οικογένεια της από τα κύτταρα που δώρισε πριν από ένα χρόνο περίπου για να σωθεί ένα 5 – χρονο παιδάκι.

Η έκπληξη και η συγκίνηση όλων έφτασε στο αποκορύφωμα όταν ανακοινώθηκε η δεύτερη συμβατή δότρια από τις δράσεις ‘’ΦΤΥΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ’’, κα Αναστασία Μάσση. Βρέθηκε να είναι συμβατή με ένα παιδάκι ενός έτους περίπου και είναι σε αναμονή να προχωρήσει στη δωρεά μυελού των οστών και να χαρίσει ζωή κι αυτή σε ένα μικρό πλασματάκι που τη χρειάζεται.

Πρέπει να αναφερθεί ότι συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Αθηνά Δίτσιου η οποία ευχαρίστησε όλο τον κόσμο της Καστοριάς και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που με τόση αγάπη αγκάλιασαν τις δράσεις, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, για τη δωρεά μυελού των οστών ώστε να φτάσουμε στην περιοχή μας τους περίπου 1800 εθελοντές δότες, αυξάνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες να σωθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές.