Μιά εξαιρετική ιστορική, πολιτιστική & λαογραφική εκδήλωση του Προοδευτικού Συλ. Κυριών Καστοριάς (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

//

“Η ιστορία είναι πρόσωπα και πρότυπα”, ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης προηγήθηκε λαογραφικό δρώμενο με την συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, μέλη των συλλόγων Μ/Σ Αρμονία, “Μύησις”, “Αθανάσιος Χριστόπουλος” και “Όρμος”, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και από κει, με την συνοδεία της μπάντας “Χαλκινομάνια” περιηγήθηκαν στα σοκάκια της Καστοριάς και κατέληξαν στο Ντολτσό στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Κυριών Καστοριάς Νίνα Μπουρλή, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μέριμνας – Καθημερινότητας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Στέλιος Φουλιράς.

Ομιλήτρια ήταν η κυρία Σόνια Ευθυμιάδου Παπασταύρου η οποία αναφέρθηκε στους Μακεδόνες ήρωες και στον δύσκολο ρόλο της Ελληνίδας γυναίκας στην Επανάσταση του 1821 ενώ η κυρία Ανδρομάχη Τζήμα απήγγειλε ποιήματα. Παράλληλα η  μπάντα “Χαλκινομάνια” απέδωσε τραγούδια και σκοπούς εκείνης της εποχής.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους εδέσματα της εποχής εκείνης, που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του συλλόγου.

fonikastorias.gr Σ.Ι.- Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Μαυροχώρι Καστοριάς: Το νησί των κορμοράνων από ψηλά!!! (φωτο Απόστολος Νάτσης)

Επόμενο Άρθρο

11 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα 7/11 στην ΠΕ Καστοριάς – Δείτε την κατανομή πανελλαδικά

Τελευταία από Εκδηλώσεις