Μητσοτάκης: Κατά την εκτίμησή μου η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα

/

Πάει πίσω το άνοιγμα του κλάδου

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής και απαντώντας στις ομιλίες των άλλων πολιτικών αρχηγών ανέφερε την πρόβλεψη για το άνοιγμα της εστίασης.

«Κατά την εκτίμησή μου η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην ουσία επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα υπάρχει κόφτης στο πρόγραμμα στήριξης ανάλογα με τον αριθμό των εργαζόμενων, κάτι το οποίο είχε θέσει νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής τόνισε για τα σχολεία πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όταν θα έχουμε τη δυνατότητα όλοι οι μαθητές να κάνουν κάθε εβδομάδα τεστ».

news.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2 Απριλίου 2021 | 2ο Δημ. Σχολείο Καστοριάς – Ιφιγένεια Διδασκάλου

Επόμενο Άρθρο

Βασίλης Τσιφλικιώτης: «Συνδράμοντας στην ασφαλή ασφάλεια της Καστοριάς»

Τελευταία από Ελλάδα

80 αιτήσεις χρηματοδότησης υποβλήθηκαν από την Καστοριά στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Δράσης «e-λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014 – 2020

2.561 αιτήσεις χρηματοδότησης από τις επιχειρήσεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κατατέθηκαν στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στο