Με 3.500 νεαρά ιχθύδια Πέστροφας εμπλουτίστηκαν τα Λιμνοφράγμτα της Π.Ε. Καστοριάς (φωτο)

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 07 Απριλίου 2019, η β’ φάση του εμπλουτισμού των λιμνοφραγμάτων Βράχου και Γέρμα, με 3.500 νεαρά ιχθύδια Πέστροφας, μέσου βάρους 100 γραμ., σε μια προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς να τονώσει τα ιχθυοτρόφα ύδατα της περιοχής.

Αρωγός σε αυτή τη δράση στάθηκε, για άλλη μια φορά, ο Δήμος Άργους Ορεστικού με τη διάθεση οχήματος και οδηγού, ενώ ιδιώτης ιχθυοκαλλιεργητής παραχώρησε τις δεξαμενές μεταφοράς των ζωντανών ψαριών και όλων των παρελκομένων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συνεχίζεται και φέτος σε συνεργασία με το τμήμα αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας και των κρατικών ιχθυογενετικών σταθμών Ιωαννίνων και Πέλλας (από όπου προέρχονται να νεαρά ιχθύδια), στο πλαίσιο συστηματικών ενεργειών  για ενίσχυση των ιχθυοαποθεμάτων της περιοχή μας.

Εφιστούμε την προσοχή στους φίλους ερασιτέχνες αλιείς για την τήρηση της αλιευτικής νομοθεσίας, σχετικά με τα επιτρεπόμενα αλιευόμενα μεγέθη, τα είδη ιχθύων, καθώς και τις χρονικές και τοπικές απαγορεύσεις, μερικής ή καθολικής απαγόρευσης αλιείας, σύμφωνα με τις εκδοθείσες αποφάσεις και ανακοινώσεις.

Π.Ε. Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων από τον Προοδευτικό Σύλλογο Κυριών Καστοριάς (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

ΠΔΜ: 3.000.000€ για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων Υγείας

Τελευταία από Τοπικά Νέα