Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας γιόρτασε σήμερα η πόλη μας τα Ελευθέριά της (πλούσιο φωτορεπορτάζ+video)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Καστοριά γιόρτασε σήμερα την 104η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό, το 1912.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν χθές, κορυφώθηκαν σήμερα, με την γιορτή του Πολιούχου μας Αγίου Μηνά και την Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης μας.

Το πρωΐ τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Του Αγίου Μηνά και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου και των Τιμίων λειψάνων Αυτού στον Μητροπολιτικό μας Ναό, όπου εκεί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, προσφώνηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας και αντιφώνηση από τον κ. Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλ. Μακεδονομάχων και κατάθεση στεφάνου από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Ακολούθησε μεγαλειώδης παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και μετά το πέρας αυτής, στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου Καστοριάς πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή κατά την οποία, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Καστοριάς.

Για να δείτε φωτογραφίες από την τελετή πατήστε ΕΔΩ

Δείτε video με τις δηλώσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλου

Το βράδυ σήμερα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της ΕΔΗΚΑ Α.Ε, συναυλία, από την Συμφωνική Ορχήστρα του Α.Π. Θεσ/νίκης.

Προηγούμενο Άρθρο

Γεγονός το νέο ΕΣΡ μετά την οπισθοχώρηση Παππά

Επόμενο Άρθρο

Σε Επίτιμο Δημότη Καστοριάς ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς για την πρόθεση μετακίνησης παιδιάτρου για εφημερίες στο Γ. Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

Θέμα: Μετακίνηση παιδιάτρου κας Χατζοπούλου Βασιλικής Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς καταγγέλλει την