Θεσμός έχει γίνει για την Καστοριά το Run Greece. Η φετινή, πέμπτη κατά σειρά διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου.
Στις καινοτομίες που θα έχει το Run Greece, αναφέρθηκαν οι διοργανωτές στη συνέντευξη που παραχώρησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου, στο Δημαρχείο Καστοριάς.
«Το Run Greece αποτελεί μια πολύ σημαντική διοργάνωση για την Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία και ξεχωριστά για την Καστοριά μας.
Το Run Greece είναι μια μοναδική στιγμή για την προώθηση του αθλητισμού, της προσφοράς και της προβολής της περιοχής μας. Ένα γεγονός που τιμά την ιστορικότητα και την ομορφιά της πόλης μας. Ένα γεγονός που αναδεικνύει τον εθελοντισμό και τις κυρίαρχες αξίες της κοινωνίας.
Για τους λόγους αυτούς όλοι οι Δυτικομακεδόνες, αλλά ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Νομού Καστοριάς, έχουν αγκαλιάσει την εκδήλωση αυτή όπως αποδεικνύεται από την κινητοποίηση, τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εθελοντών και αθλητών, αλλά και από την πολυάριθμη συμμετοχή του φίλαθλου κοινού.
Καλώ όλους σας να γίνετε μέρος της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού και πολιτισμού στην πόλη σας, να χαρείτε τη συμμετοχή σας, να τερματίσετε όλοι νικητές», τόνισε ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Σαρρής.
Η οργανωτική επιτροπή έχει θέσει ως στόχο την αύξηση των συμμετοχών στο φετινό Run Greece.
«Όταν ξεκινήσαμε το 2013 συμμετείχαν 750. Δίσταζε ο κόσμος. Όταν άρχισε να το αντιλαμβάνεται σιγά – σιγά, οι συμμετοχές παρουσίασαν αλματώδη αύξηση. Πέρυσι είχαμε 2.500 κόσμο. Φέτος, στοχεύουμε στις 3.500.
Κάποιοι θα μας πουν φιλόδοξους. Είμαστε. Όλη η ομάδα είναι γιατί χωρίς φιλοδοξία δεν επιτυγχάνεις τους στόχους σου», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Ράπτης.
Στη συνέχεια ο κ. Ράπτης αναφέρθηκε στις καινοτομίες που θα υπάρξουν φέτος.
«Για να μην αδικήσουμε κανέναν, εκτός από τα πριμ που θα δοθούν στους τρεις πρώτους δρομείς, τα ποσά των 400, 200 και 100 ευρώ, έχουμε πάρει και άλλες αποφάσεις. Για τον ημιμαραθώνιο, ανεβάσαμε το νούμερο των εγγραφών στα 300 άτομα, για τον αγώνα των δέκα χιλιομέτρων στα 600 ενώ, για τα πέντε χιλιόμετρα που μπορεί και να τα περπατήσει όποιος θέλει, στις 1.700 συμμετοχές. Για τα παιδιά, για να μην υπάρξει κανένα παράπονο από τα σχολεία, αυξήσαμε τις συμμετοχές των μαθητών στις 900.
Το Run Greece ανανεώνεται. Ανανεώνεται σε πολλούς τομείς.
Μαζί με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, αποτελεί τη ναυαρχίδα της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ.
Φέτος, θα συνδεθεί με τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Από το Run Greece της Καστοριάς και από των υπόλοιπων περιοχών, οι πρώτοι νικητές ανά κατηγορία από τα πέντε χιλιόμετρα, θα αποτελέσουν τις ομάδες της περιφέρειας οι οποίες με έξοδα της ομοσπονδίας και των χορηγών, θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, θα αγωνιστούν ενδιάμεσα και λίγο πριν τερματίσει ο πρώτος αθλητής του Μαραθωνίου στο Παναθηναϊκό στάδιο, οι αθλητές του Run Greece, θα τερματίσουν στην αψίδα του Μαραθωνίου μέσα στο Παναθηναϊκό στάδιο.
Από τον συγκεκριμένο αγώνα, θα αναδειχθούν οι πρώτες ομάδες γυναικών και αντρών, της κάθε Περιφέρειας. Σε αυτές τις ομάδες, θα δοθεί ένα χρηματικό έπαθλο το οποίο θα είναι υποχρεωμένες να το δώσουν σε ένα κοινωφελές ίδρυμα της περιοχής τους», σημείωσε ο κ. Ράπτης .
Λ ίγο πριν από την έναρξη της συνέντευξης τύπου απηύθυναν χαιρετισμό η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής ο εκπρόσωπος της WIND η οποία είναι ο μέγας χορηγός της εκδήλωσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Βερόνικα Αποστόλου, αφού το έργο του συγκεκριμένου συλλόγου επέλεξε να στηρίξει ο μέγας χορηγός του Run Greece.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των αθλητών, προπονητών στίβου, φορέων, προσωπικοτήτων και εθελοντών που στήριξαν τον Αθλητισμό κατά το έτος. 2016.
Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν ήταν η αθλήτρια Σόνια Τσεκίνη – Μπουδούρη από το Άργος Ορεστικό και ο προπονητής της – ομοσπονδιακός προπονητής ΣΕΓΑΣ και επίκουρος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Δημήτρης Σούλας.
Ελένη Ψωμαδάκη