Με ρυθμούς χελώνας η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων | KoolNews

/

Μόλις το 35% των φορολογικών δηλώσεων έχει υποβληθεί στο Taxisnet 24 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Αυτό σημαίνει πως για να υποβληθούν εμπρόθεσμα 4 εκατομμύρια δηλώσεις που τελούν σε εκκρεμότητα, θα πρέπει αρχής γενομένης από σήμερα να κατατίθενται 166.000 δηλώσεις σε καθημερινή βάση.

Τα φετινά εκκαθαριστικά είναι σαφώς «βαρύτερα» σε σχέση με πέρυσι για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες αλλαγές σε κλίμακα, αφορολόγητο και ειδική εισφορά αλληλεγγύης ισχύουν για τα εισοδήματα του 2016. Αυτό οφείλεται , όπως γράφει το cnn.gr, στις μεγάλες αυξήσεις στις προκαταβολές φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, αλλά και σε όλους τους φορολογουμένους με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ εξαιτίας της κατάργησης της έκπτωσης 30% στην εισφορά αλληλεγγύης.

Συνολικά από την εκκαθάριση έχουν προκύψει 652.738 χρεωστικές δηλώσεις σε σύνολο 2.121.060 εκκαθαρισμένων δηλώσεων που αντιστοιχούν σε φόρο 648 εκατ. ευρώ ή σε μέσο φόρο 992 ευρώ ανά δήλωση!
Πρέπει να σημειωθεί πως παρά την προαναγγελία ψήφισης διάταξης νόμου με την οποία ο φετινός φόρος εισοδήματος θα έσπαγε σε μηνιαίες δόσεις έως το τέλος του έτους, το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του εκκαθαριστικού της δήλωσης παραμένει αμετάβλητο. Η πρώτη δόση εξοφλείται έως το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως το τέλος Νοεμβρίου.

 Source: Με ρυθμούς χελώνας η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων | KoolNews

Προηγούμενο Άρθρο

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στο Β’ Διεθνές Συνέδριο Ελληνορωσικών Σχέσεων

Επόμενο Άρθρο

Διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς

Τελευταία από Ελλάδα

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Κυρ. Mητσοτάκη από συλλόγους Εστίασης

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 27/11/2023 Προς: Πρωθυπουργό της Χώρας                                                                                                             κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Πριν