Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η λογοτεχνική και μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

//

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η λογοτεχνική και μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Ν. Καστοριάς» σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς και τους δύο μικρασιατικούς συλλόγους του Νομού, τον Σύλλογο Απολλωνιαδιτών Καστοριάς και την «Κύζικο» Άργους Ορεστικού.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 18/6/2022, στην αυλή του Μουσείου Μ. Α. και υλοποιήθηκε χάρη στην αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Θερμές ευχαριστίες χρωστούμε και προσωπικά στους 20 εκπ/κούς-μέλη των 3 συνεργασθέντων συλλόγων που με μεγάλη προθυμία και συνέπεια ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και συνετέλεσαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Καστοριάς, που απάντησαν θετικά στο αίτημά μας για οικονομική επιχορήγηση με σκοπό την κάλυψη των εξόδων της εκδήλωσης, που κάποιοι τους παρακολούθησαν, έχοντας την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως δικαίως μας ενίσχυσαν οικονομικά κι ότι τα χρήματα που μας χορήγησαν έπιασαν πραγματικά τόπο.

Τέλος, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τις αρχές και τον κόσμο που μας τίμησαν με την παρουσία τους και, με την προσήλωσή τους, μας έδειξαν πως τα όσα άκουσαν κι είδαν στη διάρκεια της εκδήλωσης άγγιξαν βαθιά τις ψυχές όλων τους κι όλοι μαζί αποδείξαμε πως ,ναι, η Μικρασία μάς συγκινεί πάντοτε το ίδιο πολύ, ότι παραμένει ζωντανή μες στις ψυχές όλων των Ελλήνων, οποιασδήποτε καταγωγής, και θα παραμένει ζωντανή όσο υπάρχει επί γης Ελληνισμός και Ελλάδα…

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Μ.Μ.Α.»

Ο Πρόεδρος 

 Μάρκος Λάτσιος

Ο Γραμματέας

Νικόλαος Παπασταύρος

Προηγούμενο Άρθρο

Μουσικό φεστιβάλ των Δήμων Καστοριάς και Κορυτσάς στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας

Επόμενο Άρθρο

Kastoria Errea Juniors Open: Η αυλαία των juniors ανοίγει στην Καστοριά

Τελευταία από Εκδηλώσεις