Με οικοβόλτα και ROCK ήχους ξεκίνησε η 17η Γιορτή Καστοριανού Ψαριού στο Απόζαρι (φωτογραφίες+video)

κατηγορία : Εκδηλώσεις από

Με την οικοβόλτα, ξεκίνησαν χθές το απόγευμα οι τριήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστοριάς «ΤΟ ΑΠΟΖΑΡΙ», για την 17η Γιορτή Καστοριανού Ψαριού.

Τα μυστικά που κρύβει  η Ορεστιάδα λίμνη είχαν την ευκαιρία να μάθουν όσοι συμμετείχαν στην «οικοβόλτα αλλιώς». Η «οικοβόλτα» ξεκίνησε από την πλατεία Απόζαρι και κατέληξε στο κιόσκι που βρίσκεται μετά τον Ναυτικό Όμιλο.

Οδηγός, ήταν η ιχθυολόγος Άννα Λάτσιου η οποία κατά τη διάρκεια της διαδρομής μίλησε  για τη λίμνη της Καστοριάς και τους οργανισμούς που  ζουν  μέσα σε αυτή, ενώ παράλληλα, μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, να εκφράσουν  τις απόψεις τους  και  τους προβληματισμούς τους  για τη λειτουργία του οικοσυστήματος της λίμνης μας, αλλά και να έρθουν  πιο κοντά σε αυτή.

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, στην κατάμεστη από νεαρόκοσμο και όχι μόνο, πλατεία του Απόζαρι, η BLUE NOTE BAND, σε μία «μαραθώνια» ρόκ συναυλία, που κράτησε γύρω στις πέντε ώρες, για χάρη του κόσμου – και τους αξίζουν συγχαρητήρια – έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με ρεπερτόριο που συμπεριελάμβανε παλιές μεγάλες αξέχαστες επιτυχίες, ιστορικών ροκ συγκροτημάτων, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Απολαύστε στο παρακάτω video στιγμές της ροκ συναυλίας από τη BLUE NOTE BAND

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με τον διαγωνισμό Καστοριανών καραβιών στη Βορ. Παραλία, στις 8 μ.μ., στις 9 μ.μ. θα εμφανιστεί στην πλατεία του Απόζαρι το χορευτικό του Συλ. ελπχ «ΟΡΜΟΣ» και θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με την Καστοριανή Κομπανία.