Με νέο αίμα και φιλόδοξους στόχους ξεκινά την φετινή αγωνιστική χρονιά ο Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

/

Χθές το πρωΐ, στο Κλειστό Καστοριάς «Δημήτρης Διαμαντίδης», παρουσιάστηκε η ανανεωμένη ανδρική ομάδα μπάσκετ του Α.Σ. Καστοριάς και αναλύθηκαν σε συνέντευξη τύπου, από τον προπονητή της ανδρικής ομάδας Γ. Σούλιο αρχικά και στη συνέχεια από τον ακούραστο Πρόεδρο του Συλλόγου, Ναούμ Δίτσιο, οι στόχοι των αθλητικών τμημάτων του Συλλόγου, για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Γιώργος Σούλιος προπονητής

DSCN7557

Το καλοκαίρι που ξεκίνησε ο σχεδιασμός της ομάδας, η διοίκηση έκανε τις κατάλληλες προσθήκες μετά από δικές μας εισηγήσεις ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πραγματικά το πρόσωπο που έχει δείξει μέχρι στιγμής με ικανοποιεί απόλυτα, τα παιδιά έχουν δουλέψει από την πρώτη στιγμή στο γήπεδο συγκεντρωμένοι και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των φιλικών αγώνων από τη μια δεν λένε τίποτα γιατί είναι παιχνίδια στα οποία βγάζουμε απλά συμπεράσματα, από την άλλη λένε και πολλά γιατί η ομάδα έχει ποιότητα, οι παίχτες έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ και όλη αυτή η προσπάθεια μέχρι στιγμής φαίνεται στο γήπεδο.

Κατά τη φετινή χρονιά σίγουρα θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Προσωπικός μου στόχος είναι η ομάδα ν’ανέβει κατηγορία. Η ομάδα παίζει σίγουρα με πίεση για το αποτέλεσμα αλλά αυτό είναι και το μεγαλείο του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι αν γίνεται να είμαστε νικητές και στο τέλος της χρονιάς να βρεθούμε όλοι μαζί και να πανηγυρίσουμε την άνοδο της ομάδας στην Α2 κατηγορία.

Ναούμ Δίτσιος Πρόεδρος

DSCN7562 copy

Οι στόχοι του συλλόγου είναι να είμαστε πρωταγωνιστές σε όλα τα πρωταθλήματα που θα συμμετάσχουμε. Όλες οι ομάδες είναι πλήρεις, τα προπονητικά τιμ σε όλες τις κατηγορίες είναι πλήρη υπάρχει πολύ μεγάλη υποστήριξη ξεκινώντας από τις ακαδημίες όπου είναι έξι προπονητές που βοηθούν τα παιδιά να μαθαίνουν μπάσκετ, το προπαιδικό όπου έχει δυο προπονητές, το παιδικό, το εφηβικό και το ανδρικό.

Και οι αθλητές που συμμετέχουν στις ομάδες αποτελούν πλήρεις ομάδες δηλαδή 12αδες, 14αδες και η διοίκηση στηρίζει όλη αυτή την ιστορία προκειμένου όλα τα τμήματα να έχουν στόχο την ύψιστη θέση στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στον κόσμο να έρθει κοντά μας. Είμαστε η ομάδα των γουναράδων, είμαστε η ομάδα της Καστοριάς, είμαστε η ομάδα του Ν. Καστοριάς μια που από φέτος ο Ν. Καστοριάς έχει μόνο έναν εκπρόσωπο σε εθνική κατηγορία και μάλιστα σε πιο υψηλό επίπεδο απ’ όλα τα αθλήματα, οπότε θα πρέπει όλοι οι γουναράδες, οι επιχειρηματίες, οι απλοί πολίτες να σκύψουν πάνω στην ομάδα να την ενισχύσουν και ηθικά και υλικά πέρα από ότι κάνουμε εμείς, έτσι ώστε και το έργο μας να είναι πιο εύκολο, αλλά και να έχουν την περηφάνια ότι υπάρχει κάτι στον τόπο τους το οποίο είχαμε πολλά χρόνια να δούμε από τις καλές εποχές της ομάδας του ποδοσφαίρου της Καστοριάς οι οποίες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί αλλά ποτέ δεν θα φύγει αυτή η γλυκιά γεύση και η συγκίνηση των επιτυχιών που μας χάρισε το άλλο ομαδικό άθλημα. Τώρα, ήρθε η ώρα του μπάσκετ να χαρίσει κι αυτό τέτοιες γλυκές στιγμές στην Καστοριά και να την κάνει έναν πόλο έλξης τουριστών, κίνησης.

Για κλειστό γυμναστήριο

Αυτή την ώρα το μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ κάνουν δραστηριότητες οι οποίες είχαν κατασκευαστεί για τη δεκαετία του ’80.

Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία κίνηση ούτε να γίνει γήπεδο, ούτε να γίνουν κάποιες άλλες εγκαταστάσεις που να αποσυμφορήσουν αυτή την κατάσταση και τις ανάγκες του Νομού και του Δήμου Καστοριάς φυσικά για τα παιδιά που βρίσκονται στον Δήμο Καστοριάς για να κάνουν αθλητισμό.

Όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι δύσκολη, η κοινωνία αντιμετωπίζει δυσκολίες, υπάρχουν πολλά προβλήματα και αν δεν υπάρχει αθλητισμός και πολιτισμός, τότε είναι πάρα πολύ εύκολο να έχουμε μια ροπή προς την εγκληματικότητα.

Δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των νέων για αθλητικές δραστηριότητες οι εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες και μικρές για τον όγκο του κόσμου ο οποίος θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα.

Εμείς κάναμε προτάσεις για καινούργιο γήπεδο μπάσκετ, απ΄ότι φαίνεται ο Δήμος Καστοριάς δεν έχει καμία πολιτική βούληση για να το κάνει, ας ελπίσουμε ότι θ΄αλλάξει αυτή η άποψη με την πράξη που θα δείξουμε εμείς και τον κόσμο που θα φέρουμε στην Καστοριά και μισή ντροπή δική τους και μισή δική μας. Τι να κάνουμε διαφορετικά.

Αν η Καστοριά και ο Δήμος δεν θέλουν τον κόσμο πάμε και στο Άργος Ορεστικό. Είναι 15 χιλιόμετρα από εδώ. Αν ο Δήμος Καστοριάς δεν θέλει να απολαύσει αυτό το οποίο εμείς πασχίζουμε να κάνουμε θα πάμε και αλλού.

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση από τον Δήμο Καστοριάς να κάνει απολύτως τίποτα.

Ότι κινήσεις γίνονται, γίνονται μόνο από το μπάσκετ.

Θα σας πω και κάτι άλλο. Ευτυχώς σήμερα που δεν βρέχει γιατί όταν βρέχει, περισσότερη βροχή έχει στο γήπεδο, παρά έξω και κανένας δεν ενδιαφέρεται γι΄αυτό. Όλοι περιμένουν από το μπάσκετ να κάνουμε τις μελέτες, να ξοδευτούμε εμείς και να ζητούν δικαιώματα και από το χάντμπολ και από το βόλεϊ και καλά κάνουν, αλλά κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να ενεργοποιήσει αυτόν τον τόπο.

Την άλλη βδομάδα λήγει η άδεια του κλειστού γυμναστηρίου. Μετά τι κάνουμε. Δεν μπορώ να εκδώσω άδεια μόνος μου. Δεν είναι δικό μου κάτι εδώ πέρα.

Εμείς προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε ότι μπορούμε. Αλλάξαμε ως Α.Σ τα πάντα μέσα. Μέχρι και τους πάγκους, όλα έγιναν με έξοδα του Α.Σ Καστοριάς και το εκμεταλλεύονται και οι άλλοι σύλλογοι. Δεν είναι κακό αυτό. Ας κάνουν κάτι.

Ε.Ψ.

(ΦΩΤΟ Εφημ. «ΣΕΝΤΡΑ»)

Προηγούμενο Άρθρο

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Καστοριά (3 έως 9 / 10 / 2016)

Επόμενο Άρθρο

Απάντηση του Δημάρχου Καστοριάς στον Πρόεδρο του Α.Σ. Καστοριάς για το Κλειστό Γυμναστήριο

Τελευταία από Αθλητικά