Με μουσική και τραγούδια από τη μεγάλη οθόνη έπεσε χθες βράδυ η αυλαία του Φεστιβάλ της Αυλής (φωτο+video)

κατηγορία : Εκδηλώσεις από

Με μουσική και τραγούδια από τη μεγάλη οθόνη  έπεσε  χθες βράδυ η αυλαία του  Φεστιβάλ της Αυλής που διοργάνωσε η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Παιδείας και Προγραμματικής Ανάδειξης Παλιάς Πόλης του  Δήμου Καστοριάς.

Στην  κατάμεστη από κόσμο αυλή του Μουσείου Μακεδονικού  Αγώνα, η Γεωργία Συλλαίου στο τραγούδι και ο Στέργιος  Βαλιούλης στο πιάνο παρουσίασαν ένα μουσικό πανόραμα του διεθνούς κινηματογράφου από ταινίες όπως  ο Γαλάζιος Άγγελος, ο Νονός, Σινεμά ο Παράδεισος, Αμελί, Μαθήματα πιάνου κ.α.

Το  δεύτερο  μέρος της συναυλίας ήταν αφιερωμένο  σε  δυο Έλληνες συνθέτες που ξεχώρισαν στον ελληνικό και στον ξένο κινηματογράφο. Στην Ελένη Καραΐνδρου και τον Μάνο  Χατζιδάκι.

Την εκδήλωση προλόγισε ο  διεθνούς φήμης μουσικός και συγγραφέας Σάκης Παπαδημητρίου ο οποίος μίλησε  για τη  σχέση της μουσικής με τον κινηματογράφο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος  Πολιτισμού-Παιδείας και Προγραμματικής Ανάδειξης Παλιάς Πόλης Λεωνίδας Παπαδημητρίου ο οποίος παράλληλα ενημέρωσε το κοινό για τη  συναυλία που θα πραγματοποιηθεί  στις  26 Αυγούστου στο θέατρο του Βουνού με τον  τραγουδιστή   Θοδωρή Βουτσικάκη ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου.

Ε.Ψ.