Με μιά πολύ όμορφη εκδήλωση ο Προοδευτικός γιόρτασε τα 60χρονά του και τίμησε τη γιορτή της μητέρας (φωτο)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Τα 60α του γενέθλια γιόρτασε χθες ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς, σε μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Καστοριάς.

Η γιορτή ξεκίνησε με έναν μίνι απολογισμό του πλούσιου έργου του Συλλόγου από την πρόεδρό του Νίνα Μπουρλή, η οποία δεν παρέλειψε να αναφέρει όλα τα ονόματα των κυριών που διετέλεσαν μέλη των διοικητικών συμβουλίων από την ίδρυσή του το 1959, έως σήμερα.

«Αυτές οι αξιοθαύμαστες κυρίες κάποια στιγμή μεγάλωσαν, έφυγαν από το σύλλογο και κάποιες έφυγαν και από τη ζωή. Άφησαν όμως πίσω τους τη ζεστασιά της καρδιάς τους και το άγρυπνο βλέμμα του να παρακολουθεί ότι ο Σύλλογος προοδεύει, όπως το οφείλει άλλωστε στο όνομα του. Κι εμείς, ως απόγονοι των  Αρχοντοκυράδων της Καστοριάς, νιώθουμε την αγάπη σας και συνεχίζουμε και τιμούμε τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου, με ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Προσπαθούμε να κρατάμε τον πολιτισμό αυτής της μικρής πόλης στο ύψος που της αξίζει. Όλες αυτές οι δράσεις μας συνδέονται άμεσα και με το φιλανθρωπικό μας έργο. Γιατί συνεχίζουμε να στηρίζουμε δεκάδες οικογένεια στην περιοχή μας με σοβαρά οικονομικά, αλλά και θέματα υγείας. Και πάνω από όλα, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε να προγραμματίζουμε καινούργιες δράσεις. Προσπαθούμε ότι καλύτερο να κάνουμε για το σύλλογο και χαιρόμαστε πάρα πολύ που ο κόσμος της Καστοριάς μας στηρίζει.

Θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε τον Προοδευτικό Σύλλογο όσα χρόνια μπορούμε και θέλουμε να τον παραδώσουμε ακμαίο στις επόμενες γενιές», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Καστοριάς Νίνα Μπουρλή.

Στη συνέχεια, οι κυρίες του Δ.Σ έσβησαν τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων με τους παρευρισκόμενους να τραγουδούν : «Να ζήσεις Προοδευτικέ και χρόνια πολλά».

Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών δώρων στις κυρίες οι οποίες διετέλεσαν μέλη των Δ.Σ.

Η χθεσινή εκδήλωση, ήταν παράλληλα αφιερωμένη στις μητέρες όλου του κόσμου γι΄αυτό και το δεύτερο μέρος, περιελάμβανε ομιλία με θέμα τη μητρότητα από την ψυχολόγο Φιλιώ Μάρκου- Ανδρεοπούλου, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το ζητούμενο είναι στη σχέση μάνας και παιδιού, η προσωπική φροντίδα της μάνας προς τον εαυτό της για να μπορέσει να ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Έναν ρόλο πολύ δύσκολο, πολύ απαιτητικό. Ωστόσο, αν είμαστε καλά με τον εαυτό μας, θα τα καταφέρουμε καλά και σε όλους τους  υπόλοιπους ρόλους της ζωής μας».

Τη γιορτή, πλαισίωσαν μουσικά η Κική Καρατζίδου, ο Δημήτρης Δημητριάδης και ο Νίκος Καρατζίδης.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος πρόσφερε σε κάθε μία κυρία, από ένα φυτό σε γλάστρα.

Fonikastorias.gr Σ.Ι. – Ε.Ψ