/

Με λαμπρότητα η Καστοριά γιόρτασε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες και με την παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καστοριάς κ. Σεραφείμ & Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, της υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, της βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου, των λοιπών πολιτικοστρατιωτικών μας αρχών, οργανώσεων, μαθητών και πλήθους κόσμου, γιορτάστηκε στην πόλη μας, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Το πρωΐ, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό μας Ναό, Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανασίου, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ και στην συνέχεια επίσημη Δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, από την κα Βασιλική Π. Μαλέα, εκπαιδευτικό της Δ.Π.Ε. Καστοριάς, προϊσταμένη του 7ου Νηπιαγωγείου Καστοριάς.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία «Μακεδονομάχων» και στην συνέχεια παρέλαση (εν μέσω χαλαρών διαμαρτυριών, για τη συμφωνία των Πρεσπών, από μερίδα συγκεντρωμένου πλήθους), στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, τμημάτων του Στρατού, του Συλ. Απογόνων Μακεδονομάχων, άλλων σωματείων, οργανώσεων και μαθητών.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή, όταν έφθασε στον χώρο της παρέλασης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ. Ο κ. Αθανάσιος χαιρέτησε το πλήθος, το οποίο τον επευφημούσε, φωνάζοντας «άξιος, άξιος».

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκαν και στο Άργος Ορεστικό.

Προηγούμενο Άρθρο

Η προχειρότητα και η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο! (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Στην Κορησό ο Γιάννης Κορεντσίδης για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου (φωτο)

Τελευταία από Εκδηλώσεις