Με λαμπρότητα η Καστοριά γιόρτασε την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Με την παρουσία, του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήριου Αναγνωστόπουλου  που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, των λοιπών πολιτικοστρατιωτικών μας αρχών, του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων, οργανώσεων, μαθητών και πλήθους κόσμου, γιορτάστηκε στην πόλη μας, η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Το πρωΐ, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό μας Ναό, Ορθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Καλλινίκου και στην συνέχεια επίσημη Δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας, από τον κο  Νικόλαο Αλχασίδη, Εκπαιδευτικό, Δ/ντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία «Μακεδονομάχων» και στην συνέχεια παρέλαση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, τμημάτων του Στρατού, του Συλ. Απογόνων Μακεδονομάχων, μηχανοκίνητων της Ελληνικής Αστυνομίας (Δ/νσης Αστυνομίας Καστοριάς), που παρέλασε για πρώτη φορά στην Καστοριά, άλλων σωματείων, οργανώσεων και μαθητών, ενώ καταχειροκροτήθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Καστοριάς.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκαν στο Άργος Ορεστικό και στο Νεστόριο.

Σε δήλωσή του για την Επετειακή Ημέρα, ο κ. Αναγνωστόπουλος, τόνισε τα εξής: “Σήμερα είναι μία ημέρα μνήμης. Μνήμη για όλους όσοι πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα μας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην οποία οφείλουμε τη σημερινή μας ελευθερία και το γεγονός ότι είμαστε μία ανεξάρτητη και ευημερούσα χώρα.

Είναι ημέρα υπενθύμισης ότι αυτή η θυσία προκειμένου να έχει νόημα πρέπει όλοι να κάνουμε το καθήκον μας, να προσπαθούμε ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται όσο περισσότερο μπορεί προκειμένου να συνεχίσει η πατρίδα μας να είναι ελεύθερη, ανεξάρτητη και ισχυρή.

Είναι μία ημέρα χαράς. Την είδαμε την νεολαία μας, την νεολαία της Καστοριάς η οποία θα διαδεχθεί όλους εμάς στις θέσεις στις οποίες ήδη βρισκόμαστε και είναι το μέλλον μας, είναι το σημαντικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας που πρέπει να προσέξουμε διότι αυτό είναι που θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε νέα ύψη.

Είναι μία μέρα τιμής για τις ένοπλες δυνάμεις, γι’ αυτούς που Θα κληθούν να υπερασπιστούν την πατρίδα μας στην περίπτωση που χρειαστεί προκειμένου να είμαστε ανεξάρτητοι και να παραμείνουμε δυνατοί.

Η παρέλαση της Καστοριάς ήταν πάρα πολύ καλή οργανωμένη εξαιρετικά. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Όσο για την Καστοριά, μόνο καλά λόγια έχω να πω. Έχω έρθει πάρα πολλές φορές με πολλές ιδιότητες στην Καστοριά και πραγματικά είναι ένας τόπος πολύ όμορφος, ευλογημένος και νομίζω ότι πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και πρέπει και η πολιτεία να βοηθήσει σε αυτό και θα είμαστε αρωγοί σε αυτό”.

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

“Οι λιχουδιές της Όλγας”: Δείτε το σημερινό μενού 25/3

Επόμενο Άρθρο

Σκληρή δήλωση Γιάννη Κορεντσίδη για ανώνυμη καταγγελία πρίν την σημερινή παρέλαση με στόχο την Φιλαρμονική μπάντα του δήμου Καστοριάς

Τελευταία από Τοπικά Νέα