Με λαμπρότητα γιόρτασε η Καστοριά και η Περιφερειακή μας Ενότητα την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου (πλούσιο φωτορεπορτάζ

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Με επίκεντρο και φέτος τον Μητροπολιτικό μας Ναό, η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς γιόρτασε την Θεομητορική εορτή της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Τρίτης 14 Αυγούστου, τελέστηκε στον Μητροπολιτικό μας Ναό, με την παρουσία πλήθους πιστών, η Ακολουθία του Εσπερινού και η λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Πορφύρας, στους δρόμους της πόλης.

Σήμερα το πρωΐ, 15 Αυγούστου, τελέσθηκε στον Ι. Ναό Μητροπόλεως, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Σερραφείμ και στις 6.30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, αμέσως δε μετά, η Ι. Εικόνα της Πορφύρας, μεταφέρθηκε με πομπή, συνοδεία των πολιτικοστρατιωτικών μας αρχών, του Συλ. «Αθ. Χριστόπουλος» και πιστών, στο καράβι «ΟΛΥΜΠΙΑ» (στη θέση «Σταυρός») και στη συνέχεια εν πλώ, στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, όπου παρουσία πλήθους πιστών, εψάλησαν τα εγκώμια πρός την Υπεραγία Θεοτόκο. Στον λόγο του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ευχαρίστησε την Παναγία για την ελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας, του Άγγελου και του Δημήτρη που κρατούνταν από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία.

Την Κοίμηση της Παναγίας μας πανηγύρισαν και πολλοί άλλοι Ιεροί Ναοί του νομού μας, με εορταστικές εκδηλώσεις.