Με επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική πρωτοβουλία: «Καλλωπίζουμε και δίνουμε ζωή στην Μητροπόλεως» (φωτογραφίες)

Αρκετοί ήταν οι συμπολίτες μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα: «Καλλωπίζουμε και δίνουμε ζωή στην Μητροπόλεως», μια συμβολική κίνηση, για να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, ζωής, σ’ αυτόν τον ιστορικό δρόμο αλλά και ολόκληρη την περιοχή, που άλλοτε έσφυζε από ζωή.

Μεμονωμένοι συμπολίτες μας αλλά και οι σύλλογοι της περιοχής: «Αρμονία», «Αθαν. Χριστόπουλος», «Ομόνοια», «Το Τσαρσί», με την στήριξη του Δήμου μας, συγκεντρώθηκαν στις 8 σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας και διατρέχοντας την οδό Μητροπόλεως, έως την συμβολή της με την Βασ. Κων/νου (λίγο μετά το Ζαχ/στείο Καλαμπούκα), τοποθέτησαν στα πεζοδρόμιά της, ανθισμένες γλάστρες, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη καλοκαιρινή εικόνα στην περιοχή.

Ευχάριστη έκπληξη  απετέλεσε η παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Καλλίνικου, ο οποίος πρόσφερε κι αυτός τρείς ανθισμένες γλάστρες, εκφράζοντας, στον χαιρετισμό του, την επιθυμία, να λειτουργήσει το Εκκλησιαστικό  Κειμηλιαρχείο (δίπλα από του Ρόντση) αλλα και να προσεχθεί το βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως που βρίσκεται στην απέναντι ακριβώς  πλευρά.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, η συνεργάτιδα της εφημερίδας «Φωνή της Καστοριάς» και του fonikastorias.gr , Μαρούλα Βέργου Γκαμπέση, ιθύνων νούς της πρωτοβουλίας αυτής, η πρόεδρος του Συλ. «Αθαν. Χριστόπουλος» Άννα Χατζηλεοντιάδου και ο πρόεδρος του Συλ. «Ομόνοια» Ντίνος Κακαγιάννης, οι οποίοι, αφού επισήμαναν την ανάγκη να ξαναζωντανέψει η περιοχή, η οποία έχει μαραζώσει, συνεχάρησαν την Μαρούλα Βέργου Γκαμπέση για την πρωτοβουλία της αυτή, εκφράζοντας την ευχή, οι γλάστρες που τοποθετήθηκαν να παραμείνουν και να φροντίζονται από την ΔΕΥΑΚ.

Ας αποτελέσει αυτή η συμβολική κίνηση, την απαρχή για λήψη δραστικών και ουσιαστικών μέτρων, ώστε η ιστορική αυτή περιοχή της πόλης μας να ξαναζωντανέψει και να αποκτήσει και πάλι την παλιά της αίγλη.

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σχετικά με την Σπηλιά του Δράκου που παραμένει ακόμη κλειστή

Επόμενο Άρθρο

Στα “ΟΡΙΑ” – Μιά εξαιρετική Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Τελευταία από Τοπικά Νέα