Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή νέων στην Καστοριά (φωτογραφίες)

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Τον  ρόλο του  Δημάρχου και των  Δημοτικών Συμβούλων, πήραν φοιτητές και μαθητές  και συνεδρίασαν σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Η συνεδρίαση  που πραγματοποιήθηκε,  ήταν προσομοίωση του Δημοτικού  Συμβουλίου  με τη συμμετοχή νέων.

Έγινε με πρωτοβουλία  του  Ομίλου Ενεργών  Νέων Φλώρινας  και του Europe  Direct   Δυτ. Μακεδονίας, με την υποστήριξη  του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας  Θράκης και της Γενικής  Γραμματείας Νέας  Γενιάς στο πλαίσιο του έργου:  « Νεανικές  δράσεις» και τη  στήριξη του  Δήμου  Καστοριάς και του  Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας.

Έλαβαν μέρος  30  νέοι και νέες  και συγκεκριμένα  φοιτητές από την Καστοριά που σπουδάζουν σε  άλλες πόλεις, φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του  Παραρτήματος  Τ.Ε.Ι Καστοριάς και μαθητές του  2ου ΓΕΛ Καστοριάς.

« Προωθούμε τις νεανικές δράσεις και διευρύνουμε σε όλη τη  Δυτική Μακεδονία την κινητικότητα των νέων, την ανάδειξη και την εξωστρέφεια της νεολαίας και  βεβαίως την ανάδειξη των  δημοκρατικών αξιών, μέσα από την προσομοίωση του  Δημοτικού Συμβουλίου», δήλωσε ο πρόεδρος του  Ομίλου  Ενεργών Νέων Φλώρινας και νόμιμος εκπρόσωπος  του  Europe  Direct  Δυτικής Μακεδονίας,  Κώστας Φιλιππίδης.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν: επιχειρηματικότητα και νέοι, περιβάλλον και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών.

« Η όλη διαδικασία είναι εικονική. Οπότε δεν κρύβει κανένα πολιτικό μήνυμα ή περιεχόμενο. Τα  θέματα που συζητούνται αφορούν στη νεολαία», σημείωσε ο επικεφαλής του   Europe Direct  Δυτικής Μακεδονίας  Κωνσταντίνος  Στεργίου.

Η  διαδικασία  ξεκίνησε με τη συνεδρίαση των επιτροπών τα μέλη των οποίων   κατέθεσαν τις προτάσεις   τους και ακολούθησε η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου.

«Το μήνυμα το οποίο θα ήθελα να απευθύνω είναι:  Να μη  φοβούνται οι νέοι. Να βγουν μπροστά, να ακουστούν, γιατί όλοι μπορούμε. Όλοι μπορούμε  για τον τόπο μας. Όλοι μπορούμε για τη  χώρα μας» , τόνισε η  Αναστασία  Κάνη η οποία κατάγεται από την Παιονία Κιλκίς και είναι απόφοιτη του  Τμήματος   Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του  Παραρτήματος Τ.Ε.Ι Καστοριάς.

«Χαίρομαι που επιτέλους στην πόλη μας γίνεται μια τέτοια  δράση ώστε να μπορούν να ευαισθητοποιηθούν  οι νέοι για τα κοινά και να  συζητήσουμε όλοι  μαζί ήρεμα και  δημοκρατικά για το πώς μπορούμε να κάνουμε την Καστοριά μια καλύτερη πόλη», επισήμανε ο   Κυριάκος  Ρώσσιος  από την Καστοριά ο οποίος  είναι  φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Η  προσομοίωση του  Δημοτικού Συμβουλίου ήταν μια  γνώριμη διαδικασία για την Καστοριανή  φοιτήτρια του  Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του  Α.Π.Θ  Δήμητρα Τσίντζα, αφού έχει λάβει μέρος σε ανάλογες δράσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις.

«Χαίρομαι πάρα πολύ που γίνεται  η συγκεκριμένη  δράση στον τόπο μου.   Είναι  πολύ σημαντικό το να  πραγματοποιείται  στην πόλη μας, γιατί  φέρνει τους νέους πιο κοντά  στους θεσμούς, αντιλαμβάνονται καλύτερα τα πράγματα, συμμετέχουν. Κάτι το οποίο λείπει από τη νέα γενιά», υπογράμμισε.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του  Δημοτικού  Συμβουλίου Καστοριάς  Γιάννης Τόμου.

Προσομοίωση  Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή νέων θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες Π.Ε της Δυτικής Μακεδονίας.

Ελένη Ψωμαδάκη